Logga in

Hjo Installation köper första konsultbolaget

Publicerad
27 okt 2022, 05:21

Hjo Installation breddar verksamheten genom att köpa en energikonsult i Stockholm.
”Vi får nu spjutspetskompetens inom energioptimering och energieffektivisering. På så vis höjer vi kunskapsnivån i alla våra befintliga installationsbolag inom det området”, säger Hjo Installations koncernchef Christoffer Olbrich.

Hjo Installation köper energikonsultföretaget Creanova med huvudkontor i Sollentuna norr om Stockholm och filialkontor i Umeå. Från att ha varit en ren installationskoncern kan Hjo Installation därmed erbjuda helhetslösningar för energieffektivisering och drifttjänster.

Hjo Installations koncernchef:
”Teknisk isolering kan bli en jättestor marknad och vi vill ta en tydlig position inom energioptimering”

Läs också:
”Världens energieffektivaste golvbrunnslösning”

– Med Creanova i vårt affärsnätverk får vi nu spjutspetskompetens inom energioptimering och energieffektivisering. På så vis höjer vi kunskapsnivån i alla våra befintliga installationsbolag inom det området, säger Christoffer Olbrich i ett pressmeddelande.

Creanova omsätter cirka 42 miljoner kronor och har ett trettiotal anställda.

– Det finns en plats på marknaden att fylla genom att höja kunskapen och utöka erbjudandet i våra installationsbolag. Behovet av smarta energilösningar kommer inte att minska i framtiden, säger Christoffer Olbrich.

Patrick Jägerhorn, vice vd och marknadsansvarig på Creonova ser att bolagets teoretiska kunnande kan kombineras med den praktiska kompetensen i installationsbolagen på ett bra sätt.

– Att nu kunna erbjuda bolagens kunder smarta energilösningar, framför allt industrikunder där vi ser möjligheten till ännu större besparingar än hos dagens fastighetskunder känns mycket spännande. Vi har lösningar för framtidens kontor, skolor och flerbostadshus med noll kronor i uppvärmningskostnad, säger han.

Christoffer Olbrich ser att Creanova på sikt kan öppna fler kontor i andra städer.

– Vi ser en stor fortsatt potential för fler affärer genom våra kontakter med beställarled, industri och fastighetsägare.

Läs också:
Här återvinns 95 procent av spillvattenenergin

Hjo Installation tillträdde som ägare 26 oktober.