Logga in

Instalcos konsultbolag passerar 200 anställda efter nytt köp

Publicerad
15 jun 2021, 11:17
| Uppdaterad
16 jul 2021

Instalcos teknikkonsultbolag Intec köper Planproj i Norrköping. Totalt har Intec nu 200 medarbetare på 16 orter i Sverige.

Planproj har 14 anställda och omsätter cirka 17 miljoner kronor. Bolaget som grundades 2011 är nischade inom bygg- och projektledning samt installationssamordning.

Första förvärvet klart
Snabbväxaren breddar med egen konsultverksamhet

Planprojs Kim Bergehed är en av branschens få kvinnliga vd:ar
”Vi har stor installationskompetens med både bredd och spets”

– Tillsammans med Intec och Instalco fortsätter vi nu vår expansiva resa och vi får möjlighet att bredda och förfina vår verksamhet, säger Kim Bergehed, vd på Planproj, i ett pressmeddelande.

Planproj har kompetens inom de tekniska disciplinerna bygg, el, larm, hiss, VS, sprinkler och ventilation. Företaget arbetar med energieffektivisering, projekteringsledning, förstudier, tidsplanering, kalkyler och styr- och reglerteknik. Verksamheten fortsätter med samma varumärke, som ett dotterbolag till Intec.

Både 2018 och 2019 utsågs Planproj till ett superföretag av kreditupplysningsföretaget Bisnode och tidningen Veckans affärer. 2018 utsågs Planproj även till ett gasellföretag av tidningen Dagens Industri.

Utbildade sig till VVS-ingenjör på IUC
Sofia lämnade frisörsalongen och blev konsult-vd

Instalco startade i december förra året det nya affärsområdet och disciplinen Teknikkonsult där Intec Nordic med dotterbolag är den centrala aktören. Sedan dess har Intec växt organiskt och har i och med köpet av Planproj passerat 200 medarbetare på 16 orter i Sverige. Intec har också vuxit genom förvärv, tidigare genom Iproj och Nässjö Teknikprojektering.