Logga in

Västsvenska Brion startar rörbolag i Skåne

Publicerad
25 sep 2019, 10:35

Vd:n hämtas från Bravida.

Brion Installation & Service startar ett rörbolag som får huvudkontor i Malmö. Vd för nya Brion Rör Skåne blir Jonas Andersson, som i dag är avdelningschef VS på Bravida i samma stad.

Brions koncernchef Anders Bådholm förklarar att valet på Malmö och Skåne följer planen för hur bolaget ska växa geografiskt.

– Vi har valt att titta på områden i närheten av där vi finns i dag och det är lättare att starta ny verksamhet på en större ort, säger han till VVS-Forum.

Brion har huvudkontor i Mölndal söder om Göteborg samt etableringar i Kungsbacka och Trollhättan.

Brionkoncernen startades av Bravida-avhoppare: ”Vi följer vår affärsplan ganska slaviskt.”

– Dessutom har vi sprungit på rätt person, säger Anders Bådholm och tillägger att det har skett genom en rekryteringsprocess där Jonas Andersson var en av flera kandidater.

Jonas Andersson har varit avdelningschef på Bravida i 13 år. Dessförinnan var han projektledare, projektör och enhetschef på Ramböll för Malmö och Kristianstad.

– Jonas konsulterfarenhet är oerhört viktig. Att den kompetensbredden finns hos en person är ovärderligt. Det gör att mycket är färdigt från start.

Han köpte tillbaka familjeföretaget från Instalco – vände till vinst igen

Det nya bolaget kommer att vara verksamt i hela Skåne. När det startar är ännu inte klart.
Det hänger bland annat på när Jonas Andersson kommer loss från sitt nuvarande uppdrag, uppger Anders Bådholm.

Samtidigt kommer Brion Teknik att starta verksamhet i Skåne. När Victor Steiner avslutat sina engagemang på Brion Teknik i Mölndal, flyttar han till Malmö för att bygga upp Brions konsultverksamhet där. Han kommer initialt att vara anställd på Mölndalsbolaget.