Logga in

Teknikkonsult till börsen

Publicerad
24 maj 2018, 10:26

En uppstickarkoncern med stor VVS-verksamhet tänker nu göra slag i börsplanerna. 

Projektengagemang Sweden går vidare med planerna på en börsnotering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Den var tidigare tänkt att genomföras under 2017.

Läs mer: Projektengagemang till börsen 2017

Noteringen ska genomföras till ett fast pris som värderar hela bolaget till 825 miljoner kronor före likviden från erbjudandet. 

– Projektengagemang har sedan starten haft tillväxt i sitt DNA och med börsintroduktionen får vi större möjligheter till fortsatt expansion och utveckling av verksamheten, säger Projektengagemangs vd och koncernchef Per Hedebäck i ett pressmeddelande.

Läs mer: Kaxiga multikonsulter med tillväxtambitioner 

Projektengagemang är en multidisciplinär aktör inom den svenska teknikkonsultmarknaden med cirka 1 000 anställda.

Ungefär en tredjedel arbetar inom divisionen Installation med fokus på VVS, el- och teleteknik samt säkerhet. Kontor finns i de tre storstadsområdena, Mälardalen samt Uppsala, Örebro, Jönköping, Skövde, Lidköping och Åmål.

Läs mer: PE förvärvar VVS-konsult i Helsingborg

Övriga tre divisioner är Arkitektur & Management, Bygg & Anläggning och Industri & Energi. Ö

Under 2017 omsatte Projektengagemang 1,2 miljarder kronor. Bolaget har huvudkontor i Stockholm och är representerat på över 35 andra orter i Sverige på totalt omkring 50 kontor. Kontor finns även i indiska Chennai genom dotterbolaget PE-Aristi.