Logga in

Rejlers tar över anrik VVS-konsult för andra gången

Publicerad
8 dec 2021, 15:19

Omsätter 100 miljoner kronor med kontor i Stockholm och Uppsala.

Rejlers köper Helenius Ingenjörsbyrå, som förväntas omsätta cirka 100 miljoner kronor med en ebita-marginal på drygt 20 procent under 2021.

Luleå och Stockholm
Rejlers förstärker inom VVS

Lämnade för att starta eget var och en för sig
Hoppade av konsultjätten och gick sedan ihop

Helenius, grundat 1965, har i dag cirka 70 medarbetare och 20 underkonsulter. Kontor finns i Sollentuna norr om Stockholm och i Uppsala. Bolaget erbjuder tjänster inom miljö, VVS och energi med spetskompetens inom VVS och projektledning.

– Vi arbetar redan dagligen nära tillsammans på olika projekt, våra företagskulturer och värderingar liknar varandra och jag är övertygad om att vi kommer att trivas utmärkt tillsammans. Helenius var en gång en del av Rejlers och det känns roligt och lite högtidligt att hälsa dem välkomna hem igen, säger Jenny Edfast, vd för Rejlers Sverige, i ett pressmeddelande.

Rejlers köpte Helenius även 1981, men fem år senare köpte grundaren Georg Helenius samt Leif Sellgren och Herje Wahlberg tillbaka företaget.

– Det känns naturligt och rätt att bli en del av Rejlers. Vi känner varandra väl och arbetar bra tillsammans och som en del av Rejlers kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster och våra anställda många nya spännande utmaningar, säger Arne Wallström, vd för Helenius Ingenjörsbyrå.

Helenius har medverkat i flera välkända projekt, som Slussen, Biomedicum och Celsius-projektet samt NAV som är ett relativt nytt projekt där ett nytt akutsjukhus i Västerås ska byggas.

Förvärvet av Helenius innebär att divisionen Buildings inom Rejlers Sverige går från en förväntad omsättning på 360 miljoner kronor till 460 miljoner kronor på årsbasis.

2016
Helenius vd Årets företagare i Sollentuna

Den initiala köpeskillingen är 165 miljoner kronor. Konsolidering av Helenius väntas ske från och med 1 februari 2022 och bolaget blir ett eget affärsområde inom divisionen Buildings i Rejlers Sverige.