Logga in

Snabbväxaren breddar med egen konsultverksamhet

Publicerad
5 jan 2021, 11:28

Instalco plockar hem projekteringen och rekryterar hundratals konsulter. Nyligen blev också det första förvärvet av ett konsultbolag klart.

Det nystartade Instalcobolaget Intec köper Iproj i Örebro som även har kontor i Norrköping. Bolaget har tolv anställda och omsatte cirka 10 miljoner kronor 2019.

Iproj utför projekteringsarbeten inom VS, kyla, luftbehandling och skyddsventilation.

– Med Iproj tar vi nästa steg mot att skapa framtiden för Intec med en lokal organisation nära kunderna, säger Intecs vd Anders Lundin i ett pressmeddelande.

Brion breddar med konsultverksamhet – Ansvarige berättar om framtidsplanerna

Iprojs kunder består i huvudsak av entreprenörer och fastighetsutvecklare i främst Närke och Östergötland.

Iprojs verksamhet fusioneras in i Intec Mitt.

Intec är centralt i Instalcos nya affärs- och verksamhetsområde Teknikkonsult och leds av Anders Lundin, som även ingår i Instalcos koncernledning. Bolaget har etablerats enligt Instalcos start up-modell.

Umia startar konsultbolag: ”Med helt egna konstruktörer får vi ännu bättre flyt i processen”

Under hösten har verksamheten varit i en uppbyggnadsfas och ett hundratal tekniska konsulter har rekryterats. Intec genomför uppdrag framför allt för externa kunder, men även för andra bolag inom Instalcokoncernen.

– För att kunna erbjuda kunden de mest hållbara och energieffektiva tekniska lösningarna tar vi hem projekteringsarbetet till installationsbranschen. Med egna tekniska konsulter i Instalco kan vi nå kunden i ett tidigare skede och erbjuda en bredare produkt till ännu fler kunder, säger Instalcos vd Per Sjöstrand.

Så ska de bli vassast bland konsulterna: ”Finns en plats på marknaden som ingen lyckats ta ännu”

Intec har i dag kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Västerås, Norrköping, Örebro, Eskilstuna, Karlstad och Borås. Medarbetarna är ingenjörer inom el, ventilation, VS, energi, industri och brandskydd.

Kärnverksamheten är projektering. Bolaget utför även andra tjänster som exempelvis besiktning, installationssamordning, miljösamordning, riskhantering, kalkyl och utredning.