Logga in

Avhoppade konsulter gick ihop

Publicerad
3 okt 2018, 08:49

De lämnade konsultjätten samtidigt för att var och en starta eget. Nu driver de i stället ett nytt multidisciplinärt företag tillsammans.

Den 1 januari i år startades Teknik och projekt i Växjö AB (Top-konsult). Bolaget ägs av Niklas Karlsson, Daniel Eliasson och Mattias Svahn, som alla kommer från ÅF

– Från början hade vi alla tänkt starta eget efter att vi slutat på ÅF. Sedan kom vi fram till att det var roligare att köra något tillsammans. Samtidigt såg vi många fördelar med att göra så, säger VVS-konsulten Mattias Svahn.

– Det handlade dels om att kunna marknadsföra oss under ett gemensamt varumärke i stället för tre olika, dels om att kunna ta gemensamma projekt, förklarar han.

Läs mer: Så slår kusinen från landet jättarna i stan

Daniel Eliasson är elprojektör och Niklas Karlsson arbetar med bygg- och projektledning.

– För egen del kände jag att jag kört fast och behövde en ny utmaning. Jag har alltid funderat på att starta eget ändå sedan jag gick färdigt skolan. Nu kändes det som ett bra läge, bland annat med tanke på konjunkturen, säger Mattias Svahn.

Top-konsult har sedan starten haft “mer än fullt upp” och hunnit anställa ytterligare en elkonsult, Andreas Magnusson.

I början av nästa år har Mattias Svahn förhoppningar om att anställa även en VVS-konsult.

– Vi kommer att köra vidare som vi gör nu och ta in så mycket jobb som möjligt för att växa. Vi jobbar mycket på att ta in gemensamma jobb för att kunna erbjuda en helhet i projekten, men med en kundkontakt, säger Mattias Svahn.

Läs mer: Brion breddar med konsultverksamhet

Det kan även bli aktuellt med en geografisk expansion.

– Kalmar blir naturligt eftersom Daniel är därifrån, men också  andra närliggande områden. Det gäller dock att bli starka i Växjö först innan vi går vidare utanför, framhåller Mattias Svahn.