Logga in

”Vi får se om någon lackar ur och det blir kontorsfejd!”

Publicerad
13 jun 2022, 06:00
| Uppdaterad
15 jun 2022

Hallå där Kalle Vesterlind, vd på Rörresultat i Tyresö, som tillsammans med montörerna skapat det han kallar norra Europas snyggaste kontor.

Vad är det vi ser på bilderna?

– Vi tog över en lokal som det tidigare låg en bilverkstad i och den var i dåligt skick så vi har renoverat den stegvis. Som en del i det så gjorde vi en trappa som sticker ut och har med det vi jobbar med att göra. 

Fler speciella jobb:
”Det var precis så att det gick in – det var ett jäkla trixande”

Het uppgift:
”Den gav ifrån sig något enormt med värme”

Vad består trappan av?

– Den är klädd med kopparplåt och vi har byggt räcket med kopparrör. Det går ihop med ett konstverk vi byggt i kopparrör uppe på kontorsvåningen. Personligen är jag lite less på kopparkonstverk, men i och med att vi är en VVS-firma så känns det passande. Det ser trots allt häftigt ut och ger ett bra första intryck. 

Varför gjorde ni den?

– Vi ville skapa ett bra kontor som är fint och dit det är trevligt att komma in som rörmokare. Tanken är att montörerna ska vilja komma och hänga även efter arbetstid, vi har lagt mycket krut på att skapa en sådan miljö. Vi har After Work och brukar ha pokerkvällar och frukostmöten.

Vad betyder det att de som jobbar på firman har påverkat miljön så här tydligt?

– Det har stor betydelse, de som jobbar på företaget är i allra högsta grad delaktiga i allt vi gör och genom det här skapandet så har kontoret blivit en gemensam plats. De tycker att det är kul att vara med och skapa och påverka.

Hur gick arbetet till?

– Vi ville hålla det här till en renodlad kopparinstallation utan att blanda in andra fästdetaljer. Vi har använt presshuvar som vi borrat hål i och gjort dem till fästen vilket innebär att vi använt kopparrör rakt igenom. 

Var det några svårigheter med bygget?

– Det kluriga var att få till räcket. Det ska ju följa trappans lutning och det finns begränsat med pressdelar i olika vinklar. Det var svårt att måtta ut och få till. Det fanns 45-gradiga böjar och vi använde dem men det krävde att vi knäckte och bröt delarna lite för att få till korrekt lutning. Det hade inte sett bra ut om räcket hade en vinkel och trappan en annan. Det blev en del mätande med laser och tumstock fram och tillbaka  och det tog ett tag. 

Hur snyggt är ert kontor nu tycker du?

– Av alla rörkontor jag besökt så har inte något varit i närheten av vårt så jag vågar nog vara rätt kaxig och säga att vårt är ett av de snyggare och mer trivsamma kontoren i byggbranschen. Det är klart att det finns stora flashiga kontor hos jättefirmor, men sådana firmor som vi brukar sitta i små krypin och tråkiga industrilokaler. 

Mer rörkonst:
”Även rörmokeri kan vara häftigt – ibland är det som ett konstverk”

Så hur högt rankar du kontoret jämfört med andra?

– Du kan skriva att jag tycker att vi har norra Europas snyggaste kontor så kommer jag få fan för det sen (skratt). Vi får se om någon lackar ur och det blir kontorsfejd!

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.