Logga in

”Jag räknade till 60 böj därinne – det var underbart kul”

Publicerad
19 feb 2024, 06:00
| Uppdaterad
20 feb 2024

Isoleringsmontören älskar att få krångliga jobb där han måste tänka till. Han fick verkligen jobba i det här fläktrummet – och har något att säga om rörmokaren som var där före honom.

Christer Wallin är från Stockholm men sedan tre år bor han i Skellefteå dit han flyttade för kärlekens skull. 

– Det finns hur mycket jobb som helst här uppe. Det handlar om hela Northvolt och så måste de bygga många nya lägenheter för det är så mycket folk som ska flytta hit. Jag jobbar på Bilfinger som startat i Skellefteå och vi söker folk här nu också, säger han.

Läs också:
”Blir det jordbävning rasar byggnaden men vattenreningen står kvar”

Läs också:
”Den gav ifrån sig något enormt med värme”

Vad är det för jobb du visar på bilderna här?

– Det är ett fläktrum hos räddningstjänsten i Skellefteå som bygger nya lokaler. Det är ett jättestort jobb som kommer att hålla på ett bra tag till, jag lär vara kvar till vårkanten minst.

Vad tänkte du när du kom in i rummet?

– Först undrade jag om det var rea på böj? Jag räknade till 60 böj därinne och det var inte på så många meters utrymme. Jag tänkte ”hur ska jag göra det här?” och gick och klurade i någon timme. Det var underbart kul. Det ska vara bökigt, att hålla på med långa raksträckor kan lärlingarna göra.

Rörmokaren hade också haft fullt upp före dig?

– Rörmokaren hade nog också haft jättekul och han fick till det så bra med precision. Jag vill gärna att det ska komma fram att rörmokaren gjort ett kanonjobb när han drog rören, jag är imponerad.

Du njuter av både att göra egna och se snygga jobb andra gjort?

– Ja, jag är lite pedantisk av mig, det ska vara perfekt. Man har ju sett en del skräckexempel när man jobbat så länge som jag, sedan 1988. 

Vad är det för skräckexempel?

– Det är en del kyljobb man sett där allt bara hänger och sladdrar så att man skäms när man kommer in. När jag kommer in i en gammal undercentral där de bara kastat in grejerna så river jag ned och gör om.

Vad gör du härnäst på brandstationen?

– Jag håller på och grejar med olika saker. Det ska bli undertak i smårum och grejer, toalettgrupper och allting som jag ska isolera. 

Läs också:
”Den isoleringen sticker ut estetiskt”

Har du något drömjobb att få gå loss på?

– Jag älskar att hålla på med kyla, Armaflex. En stor jäkla kylcentral vill jag ha med många pumpar och ventiler, det ska vara mycket stick och böj som sagt. Det är jag duktig på, det vet jag. Att bara få stå och fundera och klura och sedan köra mycket finlir och lämna ett snyggt jobb efter sig, det är det bästa jag vet. 

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.