Logga in

Sandbäckens värvar Skanska-trio till nya ledningen

Publicerad
26 maj 2021, 12:22
| Uppdaterad
27 maj 2021

Mikael Matts blir 1 juni ny vd och koncernchef för Sandbäckens efter Mats Åström. Han kommer närmast från Skanska. Även nye finanschefen och styrelseordföranden har ett förflutet på byggjätten.

Mikael Matts har haft flera ledande befattningar på Skanska, bland annat som vice vd för Skanska Sverige samt som ansvarig för Skanskas bostadsutveckling i Europa.

Har haft chefsposition på Bravida
Han blir ny Sverigechef på Caverion

Sandbäckens inköpschef om grossistens roll:
”Behöver inte vara med i samma utsträckning som tidigare”

– Sandbäckens har en stark geografisk närvaro, en stabil kundbas och är väl positionerade för att ta större marknadsandelar på en växande marknad. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Sandbäckens ledning och lokala dotterbolag i koncernens fortsatta tillväxtresa. Tillsammans ska vi nå målet att bli Nordens främsta koncern och samarbetspartners inom installation och service av fastighetstekniska tjänster, säger Mikael Matts i ett pressmeddelande.

1 juni ansluter även Johan Henriksson som finanschef, CFO, för Sandbäckenskoncernen. Han har tidigare haft samma roll för Skanska USA Civil, Skanska Sverige och Skanska infrastrukturutveckling.

Johan Karlström ersätter samtidigt Håkan Bergqvist som Sandbäckens styrelseordförande. Håkan Bergqvist fortsätter som ordinarie styrelseledamot.

Johan Karlström var koncernchef för Skanska 2008–2018. Dessförinnan var han vd för BPA från 1995 fram till bildandet av Bravida 2000, då BPA slogs ihop med norska Telenors installationsverksamhet. Han var en kort tid vice vd i Bravida innan han gick till samma roll i Skanska 2001.

20 ägda kylföretag och tolv franchisetagare
Här är orterna där den nya miljardkoncernen startar

Sandbäckens avgående koncernchef Mats Åström blir i augusti ny finanschef och tillförordnad vd för Nordic Climate Group, den nystartade miljardkoncernen inom kyla.