Logga in

Sandbäckens koncernchef slutar

Publicerad
3 maj 2021, 12:38

Sandbäckens vd och koncernchef Mats Åström lämnar bolaget på egen begäran. Han gör det ”efter en framgångsrik utveckling av bolaget”, skriver Sandbäckens i ett pressmeddelande.

2018: Nye koncernchefen Mats Åströms plan för vändning
Så ska Sandbäckens bli lönsamt

Mats Åström började i rollen som finansdirektör, (CFO), 2017 och tillträdde som koncernchef året därpå efter en turbulent period för bolaget. Företrädaren Peter Johansson fick lämna koncernchefsposten efter bara åtta månader. Både 2016 och 2017 blev förlustår för koncernen.

Under Mats Åströms tid som koncernchef har bolaget bytt ägare. I februari i år stod det klart riskkapitalbolaget Klar Partners tagit över som ägare efter Segulah, ett annat riskkapitalbolag.

Redan året innan var ett ägarskifte i Sandbäckens på gång sedan Segulah ingått ett avtal om försäljning med riskkapitalbolaget Litorina och Bragnum Invest. Affären slutfördes dock inte. I stället blev Bragnum Invest under en tid minoritetsägare och Segulah fortsatte som majoritetsägare tills Klar Partners gick in.

En annat riskkapitalbolag tar över
Sandbäckens får ny huvudägare

Mats Åström fortsätter som koncernchef fram till dess att hans efterträdare är på plats och rekryteringsprocessen har inletts.