Logga in

”Det är fler aktörer som räknar på jobben”

Publicerad
18 jan 2024, 06:00
| Uppdaterad
17 jan 2024

Som projektledare var han med och startade bolaget. Nu är det dags för nästa karriärkliv för Daniel Serell – som vd ska han ta bolaget genom en tuff period.

DANIEL SERELL är sedan årsskiftet ny vd på Sandbäckens Rör i Kalmar AB. Han efterträder Christer Wahlberg. Även om mycket är nytt på vd-posten för Daniel Serell så känner han företagskulturen väl efter åtta år inom Sandbäcken-koncernen.

Sandbäckens gör en storaffär och köper tre företag samtidigt
Sandbäckens tar över tre stora elbolag från konkurrent

Sandbäckens koncernchef planerar för en aggressiv tillväxt
”Vi skulle behöva fler företagsledare i politiken”

2016 var han projektledare på Sandbäckens Rör i Göteborg och sedan 2018 har han arbetat som projektledare i Kalmar. Han var till och med en av dem som startade bolaget.

 Du har precis börjat som vd för Sandbäckens Rör i Kalmar AB. Hur känns det?

– Känslan är god, det är kul och spännande att komma igång i den här nya rollen. Företaget kan jag, men nu har jag fått nya ansvarsområden som vd.

Hur ser konkurrensen ut i Kalmar?

– Vi är inne i en utmanande marknad där konkurrensen hårdnar. Det är fler aktörer som räknar på jobben, idag får man ingenting gratis. För något år sedan så kanske det var tre till fyra företag som räknade på ett jobb, idag är det sex–sju bolag som räknar på samma jobb.

Vad har ni för kunder?

– Det är blandat, vi gör både service och stora entreprenader. Vi gör mycket jobb för regionen, bland annat en totalentreprenad på ett nytt hus för onkologen i Kalmar.

Hur många anställda har ni?

– Vi har 38 anställda idag i Kalmar, inklusive platskontoren i Nybro och Oskarshamn.

Målet är att vara ett av de marknadsledande bolagen i Kalmar. Är ni inte redan det?

– Jo, men nu ska vi fortsätta vara det, bland annat genom att vara en attraktiv arbetsgivare och bibehålla våra goda kundrelationer.

Hur ser framtiden ut för Sandbäckens Rör i Kalmar?

– Vi är försiktigt optimistiska inför 2024 och hoppas att det blir ett bättre år än 2023. Omsättningen har pekat stadigt uppåt fram till 2023, då omsättningen plötsligt sjönk. Omvärlden med krig, höga räntor och inflation har påverkat oss också. Men vi har en bra orderstock för 2024, det talar för att det blir bättre.

Rillade system blir allt vanligare inom VS och industrirör
”Vi kan producera mycket mera”

Hur är det med rekryteringen?

– Alla företag vill ju ha kompetent personal som är självgående. Vi siktar på att anställa lärlingar, även om det tar lång tid innan de är fullärda.  Just nu har vi bara en lärling, men vi tänkte fylla på med flera inför några större projekt där lärlingarna kan prova olika moment.