Logga in

Sara startade eget efter tio år på storföretag: ”Jag bygger om undercentraler”

Publicerad
20 okt 2023, 07:16
| Uppdaterad
23 okt 2023

Hon rörsvetsar, injusterar och energieffektiviserar. Konkurrensen om jobben är hård, men Sara Andersson Eklund tror på goda möjligheter eftersom hon kan erbjuda det mesta själv.

Sara Andersson Eklund har startat egna företaget Ekdalens VVS i Vänge utanför Uppsala. Hon kommer närmast från GK Rör i Uppsala där hon har arbetat som VVS-montör-

Läs också:
Egenföretagarens 5 tips till den som vill starta firma

Läs också:
Svetsning är det roligaste han vet – så här gör han walk the cup

Varför har du startat eget?

– Jag har jobbat i branschen i ungefär tio år i större företag, Bravida och GK Rör i Uppsala, och haft ungefär samma arbetsuppgifter. Främst är det utmaningen med att driva eget som lockar mig och att kunna få lite andra uppgifter än jag har haft tidigare.

Vilka sorts jobb kommer du att göra?

– Alla typer av servicearbeten inom VS, men även injusteringar av värmesystem och rörsvetsning. Jag bygger nya undercentraler och energieffektiviserar gamla. Det finns en stor marknad eftersom många vill energieffektivisera i dag. Det är också ont om personer med svetskompetens så jag kan erbjuda det till andra företag.

Vilka utmaningar finns?

– Uppsala är en stor stad med många företag och ligger nära Stockholm, Västerås och Enköping så konkurrensen om jobben är hård. Samtidigt är det ett stort geografiskt område och därmed en stor marknad. Jag tror att det kan vara en fördel att kunna erbjuda det mesta själv.

Läs också:
6 roller för VVS-montörer att gå vidare till

Vad är det bästa med jobbet?

– Dagarna ser aldrig likadana ut. Det är många problem som ska lösas och det är både stimulerande och roligt. Du kan hela tiden söka dig till mer kunskap i det här yrket och blir aldrig fullärd.