Logga in

Sandbäckens får ny koncernchef

Publicerad
29 jun 2022, 10:19

Han hämtas från Skanska och är även lokalpolitiker.

Christoffer Järkeborn blir i september ny vd och koncernchef för Sandbäckens. Han efterträder Mikael Matts som fokuserar på uppdraget som koncernchef för Nimlas Group, som består av installationskoncernerna Sandbäckens i Sverige och QMG i Finland.

Läs också:
Sandbäckens i ny nordisk storkoncern

Läs också:
Han blir ny koncernchef för Nordic Climate Group

De senaste tio åren har Christoffer Järkeborn haft olika chefsbefattningar inom Skanska, senast som regionchef för bostadsutvecklingen i Stockholm.

Han startade sin karriär inom politiken och har under många år arbetat i olika förtroendeuppdrag för Moderaterna såväl lokalt som nationellt. Han ingår i dag i kommunstyrelsen för Lidköping och kandiderar i höstens kommunalval.

– Jag är mycket glad över att få bli en del av Sandbäckens tillväxtresa. Installationer har en nyckelroll för att nå ett klimatneutralt samhälle och här ska vi skapa nya affärsmöjligheter i den gröna omställningen, säger Christoffer Järkeborn i ett pressmeddelande.

Han kommer att utgå från Sandbäckens och Nimlas nya kontor i Solna och tillsammans med Sandbäckens finansdirektör Fredrik Setréus ingå i ledningsgruppen för Nimlas.

Läs också:
Sandbäckens får miljonskadestånd av tysk tillverkare

Sandbäckens består av nästan 40 affärsdrivande dotterbolag som sysselsätter knappt 1 000 medarbetare på ett 50-tal orter runt om i Sverige.