Logga in

Christopher, ny chef på Kustens VVS: ”Vi vill sälja massvis med värmepumpar”

Publicerad
2 jan 2024, 06:03
| Uppdaterad
29 dec 2023

Christopher Fällgren är ny operativ chef på Sparcbolaget Kustens VVS i Halmstad. Han har en lång bakgrund som rörmokare – och saknar kopparn och pannrum.

Hur fick du jobbet?

– Vår tidigare vd slutade. Då fick jag och min kollega Jimmy Maltesson erbjudandet att ta över, Jimmy som vd och jag som operativ chef.

Läs också:
Sparc sålde tillbaka VVS-köp – dagen efter gick firman i konkurs

Läs också:
Värmepumpsföretag går in i Sparc: ”Vi har haft det lite kämpigt”

Tvekade du att ta jobbet?

– Nej. Jag tar varje chans jag får att utvecklas. Du kan alltid backa ifall det går åt skogen. Det som lockade var det ökade ansvaret, att få driva företaget och försöka göra det bra.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

– Det är mycket möten. Räknar på jobb, planerar och fördelar jobb samt håller koll på det ekonomiska. Jag trivs jättebra med att vara på kontoret.

Vad är det bästa med jobbet?

– Kontakten med alla goa kunder. Dessutom har vi en väldigt god stämning på firman.

Berätta om Kustens VVS.

– Vi är ett rörbolag som till 90 procent jobbar med ramavtal för offentliga beställare och bostadsrättsföreningar. Resten är privatkunder. Den största kunden är Halmstads kommun.
Vi har åtta montörer och omsätter drygt 20 miljoner kronor.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har jobbat som rörmokare sedan jag gick ut skolan 2010, gick en praktisk gymnasielinje och jobbade även tre dagar i veckan under hela gymnasietiden. För två år sedan dök en tjänst som projektledare upp på Bravida i Halmstad och jag fick jobbet. Jag kände att det var dags för utveckling och ville prova på något nytt.

Vad saknar du med montörsjobbet?

– Jag saknar kopparn, hehe. Det jag tyckte var roligast var stora pannrum och andra större installationer.

Läs också:
Sparc köper 113-årig rörfirma i Småland

Vilka är framtidsplanerna för Kustens VVS?

– Vi vill bli större och växa geografiskt. Vi vill gärna fortsätta jobba med den offentliga sektorn och bostadsrättsföreningar, men även få fler privatkunder och sälja massvis med värmepumpar. Drömmen är att vi inom fem år är fem till tio montörer till. Men vi kommer inte att växa bara för att växa. Vi prioriterar en god gemenskap i företaget.