Logga in

”Det handlar inte bara om att roffa åt sig jobb”

Publicerad
7 jun 2019, 09:50

Daniel Johansson har lämnat Bravida för att bli vd för Sandbäckens Rör i Västerås. Och han har en plan för att få verksamheten att växa.

Varför nappade du på erbjudandet? 

– Det kändes spännande att starta upp något nytt i staden och att prova något annat efter att jag hade varit på Bravida i ungefär elva år. Jag började som projektledare på Bravida och var avslutningsvis avdelningschef i Västerås för VVS, där även ventilation ingick. Vi var drygt 50 personer på avdelningen inklusive tjänstemän.

Sandbäckens startar ny VS-verksamhet i Västerås

Vad gjorde du innan Bravidatiden?

– Då var jag konstruktör på två olika konsultfirmor, först Fürst VVS & Energiteknik i Stockholm och sedan Luft & Vatten Ingenjörsbyrå i Västerås. Vi gjorde bland annat handlingar till Bravida och det var anledningen till att jag sedan hamnade där på entreprenadsidan.

Vilka kunskaper och erfarenheter kan du bidra med på ditt nya jobb?

– Jag har jobbat mycket i tidiga skeden av projekten med utredningsarbete och att sedan ta fram ett pris. Då har jag haft nytta av mina konstruktionskunskaper. Att jag haft ansvar för både VS och ventilation ger mig en helhetskunskap inom de områdena.

Assemblin VS köper systerbolag i Uppsala – Verksamhet även i Stockholm och övriga Mälardalen

Hur många är ni på Sandbäckens Rör i Västerås i dag?

– Vi är tre tjänstemän och åtta montörer samt några montörer som är på gång in. Vi söker fler montörer och en kalkylator. Vi kommer säkert att behöva anställa fem till tio montörer under hösten. Beroende på vilka jobb vi blir inblandade i så kommer det vara aktuellt att anställa fler tjänstemän.

Vilka planer har ni för verksamheten?

– Vi vill bli stora i Västerås och även i närliggande städer. Närmaste städer där Sandbäckens finns i dag är Örebro och Stockholm. Vi har därmed en stor geografisk marknad att jobba på, hela Mälardalen. Men vi vill inte växa för fort. Det handlar inte bara om att roffa åt sig jobb utan det ska vara kvalitet på det som vi utför.

Instalco tar över VS-bolag i Mälardalen – Comfort tappar stor medlem 

Hur är marknadsläget?

– Det är bra tryck, men det har blivit andra typer av jobb än tidigare. Det har varit mycket bostadsproduktion i Västerås, men den har stannat av lite. I stället byggs det vårdboenden, skolor och kontor.

Är tanken att ni ska bredda verksamheten med ventilation?

– Nej inte i dagsläget, men vi har möjlighet och kunskapen att lämna pris på hela installationspaketet med hjälp av samarbetspartner inom övriga discipliner.