Logga in

Mälarrör hämtar ny vd från Sandbäckens

Publicerad
17 jan 2019, 09:15

Sedan i måndags chef för 50 anställda.

Ted RustasTed Rustas är sedan i måndags, 14 januari, ny vd för Mälarrör Installation i Stockholm. Han kommer från Sandbäckens i samma stad.

Sandbäckens ägare köper halvmiljardkoncern

Varför nappade du på det här erbjudandet?
– Främst var det ett mycket lockande uppdrag och det passade även bra med tanke på vad jag har gjort tidigare. Mälarrör har kompetent och erfaren personal samt en mycket låg personalomsättning. Då finns det förutsättningar för att göra bra saker.

Berätta mer om Mälarrör.
– Företaget har sedan många år ungefär 50 anställda och omsätter runt 120 miljoner kronor. Verksamheten lutar mer åt bostadsprojekt, men vi gör även entreprenader i kommersiella fastigheter och det finns en liten serviceavdelning. Det är privatägt och en av sju delägare är min företrädare Peter Haglund. Han kommer att jobba kvar i företaget under en period för att lämna över till mig. Sedan går Peter i pension. Men han är bara 60 år.

Comfort tappar stor medlem efter Instalcos köp

Vad har du för bakgrund?
– Jag började som företagslärling på en skuttfirma för snart 30 år sedan. Som färdig montör blev jag duktig på att bygga undercentraler. Sedan läste jag byggnadsteknik på KTH och jobbade som installationsledare på Svenska Bostäder. Därifrån gick jag till dåvarande NVS och blev projektledare. Efter det var jag projektledare, projektchef och slutligen avdelningschef på Caverion, där jag ansvarade för en lika stor grupp som nu ungefär. Senast har jag varit projektchef på Sandbäckens i Stockholm.

Mälarrör har flest projekt i Stockholm

Vad är ditt huvudfokus nu?
– Att lära känna företaget och hela personalen. Jag kommer att supa in kulturen och anamma den. Till stor del handlar det om att förvalta ett bra utfört arbete. Parallellt med det kommer jag att följa branschens utveckling.

Vilka är de stora utmaningarna?
– Att hänga med i digitaliseringen av branschen. En ständig utmaning är att följa med i pendlingen mellan olika projekttyper och vilka jobb som finns på marknaden.

Vad gör du på fritiden?
– Jag är nybliven golfentusiast, dyker när det går och tränar. Dessutom tycker jag om att fixa hemma.