Logga in

”Det roligaste var att få vara kreativ och klura ut bra lösningar”

Publicerad
24 apr 2023, 08:21

Huset var flera hundra år gammalt, K-märkt och det var trångt om plats för installationer. Ändå blev uppdraget något montören minns med glädje. 

Isabel Långström Nygård är VVS-montör på Rörresultat i Stockholm. Hon gjorde nyligen en platsbyggd fördelare i ett fläktrum med rörkonst som resultat.

Robust installation:
”Blir det jordbävning rasar byggnaden men vattenreningen står kvar”

Ett minnesvärt uppdrag:
”Det var jätteroligt och hemskt”

– Uppdraget vi hade var att totalrenovera en äldre byggnad från mitten av 1700-talet, en byggnad som under årens gång använts på många olika sätt men som i framtiden kommer att vara kontor för en myndighet, säger hon.

Isabel Långström Nygård gillade att lösa problem och krockar när allt skulle installeras. FOTO: Rörresultat.

Vad gjorde ni i det här huset?

– Vi renoverade hela rörsystemet – allt från undercentral och fläktrum till installationer för spillvatten, tappvatten, våtgrupper, kyla och värme. På bilden ser man fläktrummet där vi byggde en fördelare till tappvattnet och värmesystemet.

Vad var svårast med det här uppdraget?

– Den största utmaningen var nog att väldigt mycket skulle få plats på en väldigt liten yta. Det krävdes samarbete mellan alla yrkesgrupper för att bit för bit kunna bygga allt i rätt ordning. 

Snyggt blev det:
Borrhålen som får vuxna rörmokare att gråta

Vad var roligast?

– Definitivt att få vara kreativ och klura ut bra lösningar på alla problem och krockar som uppstod, men också att vi alla behövde samarbeta så pass mycket. Jag uppskattade också att få jobba i en lite äldre byggnad. Det får en att tänka på all historia huset varit med om och förhoppningsvis kommer att vara med om. Därför var det kul att vara med och bygga upp något nytt och ge huset liv och värdighet att stå kvar ännu längre.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.