Logga in

”Det var jätteroligt och hemskt”

Publicerad
19 dec 2022, 05:44
| Uppdaterad
16 dec 2022

Det rådde svårt brist på plats men inte på plast när simhallen skulle få ett nytt vattenreningssystem.

Hallå där Jim Hassleborg, projektledare och plastsvetsare på Mälardalens plastmontage, som såg till att simhallen i uppländska Heby har rent vatten framöver. Hur var det här jobbet?

– Det var jätteroligt och hemskt. Det man ser är egentligen små dimensioner mot vad vi brukar installera. Problemet med mindre dimensioner är att det blir mer stagning och upphängning när det är plast till skillnad från stålet som inte behöver lika mycket. Det var en väldig platsbrist på det där stället och ritningar som inte stämde. Lite av en teknisk utmaning har det varit.

Fler jobb med platsbrist:
”Det var precis så att det gick in – det var ett jäkla trixande”

Rörfirman utmanar:
”Vi får se om någon lackar ur och det blir kontorsfejd!”

Hur löste ni det?

– Jag har använt min erfarenhet. Jag tycker att vi fick till det väldigt bra till slut. Rent estetiskt blev det över förväntan, jag är jättenöjd med tanke på förutsättningarna. Vissa ställen är fortfarande trånga men det är inget som är något stort problem. Jag försöker alltid bygga så att det blir servicevänligt för den personal som kommer att vara på plats. 

Räkna med rör:
”Jag tror att det finns behov för lite mera mattekunskaper”

Vilken har er roll varit i det här bygget?

– Själva jobbet bestod av att riva den befintliga anläggningen i källaren och bygga nytt, det gällde vattenreningsbiten. Vi är underentreprenör åt en större leverantör som levererar filter och pumpar och så kopplar vi in allting. Alla plaströr som har med vattenreningen att göra är vår grej.

RÖRSKRYT

Vill du också visa upp dina snyggaste rördragningar eller kolla in andras bilder på rörkonst? Då tycker vi att du ska gå med i VVS-Forums Facebookgrupp Rörskryt. Vi väljer kontinuerligt ut några bilder från den som sedan publiceras även i tidningen och de bidragen belönas med en snygg keps med Rörskryt-logga.