Logga in

Assemblin köper stor rörfirma i Stockholm

Publicerad
7 dec 2022, 15:44

Den tidigare Comfortmedlemmen omsätter närmare 100 miljoner kronor. Nu blir den en del av installationsjätten.

Assemblin VS köper Samsons Rör med verksamhet i Storstockholm, 43 medarbetare och en omsättning på närmare 100 miljoner kronor.

Patrik Samson: "Comfort är fortfarande en konsumentkedja"
Samsons Rör lämnar Comfort

Det 90-åriga företaget omsätter närmare 200 miljoner kronor.
Currentum köper stor skånsk rörfirma

Samsons Rör startade för över 30 år sedan. Företaget erbjuder värme- och sanitetstjänster inom entreprenader och service samt högtrycksspolning av avlopp. Bland kunderna finns en mix av stora fastighetsägare och byggbolag som JM, HSB och Jernhusen samt lokala Stockholmsbolag som Zengun och Meason.

– Samsons Rör kompletterar vår befintliga Stockholmsverksamhet på ett fint sätt och tillför även stor erfarenhet inom högtrycksspolning. Vi är också verksamma mot olika kundsegment vilket innebär att vi tillsammans får en starkare plattform som vi kan jobba utifrån, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS, i ett pressmeddelande.

Samsons Rör ingick tidigare i Comfort, men lämnade kedjan för snart fyra år sedan.

Rörfirman har sitt ursprung från 1940-talet
Assemblin tar över småländsk Comfort-medlem

– Jag är mycket stolt över det bolag som vi har utvecklat. Med en ny ägare kan vi tillsammans fortsätta växa. Assemblin är en stark och långsiktig aktör med stort kundfokus och rätt kultur, vilket är viktigt. Jag är övertygad om att det här blir en bra och trygg lösning för oss, våra medarbetare och våra kunder, säger vd:n och grundaren Patrik Samson.