Logga in

Assemblin köper ännu ett VVS-företag av Erlandsson

Publicerad
11 dec 2020, 14:04

Är även en av de största medlemmarna i Bad & Värme.

Assemblin VS köper Kalmar VVS- & El-montage, som bedriver verksamhet främst på Öland och i Kalmar. Bolaget, som har säte i Färjestaden på Öland, omsätter cirka 70 miljoner kronor och har 35 anställda.

Säljare är Erlandsson Holding som köpte Kalmar VVS- & El-montage för tre år sedan. Företaget är även en av de största medlemmarna i Bad & Värme och ambitionen är att vara kvar i kedjan, uppger Assemblins kommunikationschef Åsvor Brynnel.

Comfort får ny stor medlem i Kalmar: ”Vi ser många fördelar att vara med i en stor kedja i dessa tider”

Den Kalmarbaserade verksamheten etablerades 1977 och erbjuder entreprenad- och servicetjänster inom värme, sanitet och el till privatkunder, offentliga verksamheter samt industri- och fastighetskunder.

– Detta är en stark lokal spelare som blir ett bra komplement till vår befintliga Kalmarfilial, inte minst inom service, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområdet Assemblin VS, i ett pressmeddelande.

– Vi ser stora fördelar med en stark installationskoncern, med ett tydligt teknikfokus, som ägare. Som en del av Assemblin får vi större utvecklingsmöjligheter och tillgång till en högre kapacitet och större kompetensbas, vilket kommer både våra medarbetare och kunder tillgodo. säger Stefan Rudman, vd för Kalmar VVS- & El-montage.

Asssemblin tar över Comfortmedlem i Stockholm  

Tidigare i höst köpte Assemblin ventilationsföretaget Luftkompaniet Sjöblom i Upplands Väsby av Erlandsson Holding. Kvar av VVS-verksamheten i Erlandsson Holding är nu Brionkoncernen, som ägs till 40 procent.

Nytorp Energy Group i Stockholm, med Nytorps Rör och Opal VVS, är en del av Erlandsson Properties, som är fristående från Erlandsson Holding.