Logga in

Assemblin köper kylteknikbolag i Finland

Publicerad
5 aug 2021, 11:21

Assemblin har förvärvat ett bolag med spetskompetens inom fjärrvärmeanläggningar och med stora underhållskontrakt.

Text

Assemblin har förvärvat Suomen Teollisuuskylmä Oy (STK), ett finskt kylteknikbolag med stark miljöprofil. STK har en årsomsättning på cirka 8,7 MEUR och 25 specialiserade medarbetare.

Nordiskt förvärv
Finska Are köper Climat 80-gruppen

Maj 2021
Assemblin köper stor VS-installatör i Stockholm

STK grundades 2011 och har stora underhållskontrakt, främst på ammoniakbaserade kylanläggningar, med ledande aktörer inom livsmedels-, skogs-, kemi- och energisektorn men också med logistikanläggningar och ishallar i hela Finland. Utöver löpande underhåll installerar och renoverar bolaget kylsystem och har spetskompetens inom fjärrvärmeanläggningar. STK har ett starkt miljöfokus och använder mestadels naturliga köldmedier eller köldmedier med lågt GWP-värde. Bland kunderna märks exempelvis Fazer, Saarioinen, Valio och Åbo Energi. Verksamheten har kontor i Tammerfors, Åbo och Helsingfors.

– Vi är mycket glada över att kunna hälsa STK:s medarbetare och kunder välkomna till Assemblin. STK är ett mycket kompetent och välskött bolag som stärker och breddar vår kylkompetens. STK kompletterar vår nuvarande verksamhet i Finland på ett bra sätt, och vi räknar med att vi kommer att kunna samarbeta och expandera genom korsvis försäljning på ömse sidor, säger Jukka Jäppinen, COO för Assemblin i Finland.