Logga in

Assemblin tar över ventföretag i Västerås

Publicerad
12 jan 2022, 20:42
| Uppdaterad
20 jan 2022

Omsätter 40 miljoner och erbjuder egenutvecklad paketlösning för energioptimering.

Assemblin köper Ehlin & Larsson med kontor i Västerås, 24 medarbetare och en omsättning på cirka 40 miljoner kronor.

Koncern med fem bolag och 100 anställda
2021: Novedo köper stort västsvenskt ventföretag

Köper två bolag som omsätter 750 miljoner
2021: Storskogen går in på ventilationsmarknaden

Företaget grundades 1999 av bröderna Anders och Tore Ehlin, som fortfarande är verksamma i bolaget. I dag är verksamheten primärt inriktad på luftbehandlingsinstallationer med en växande andel fastighetsautomation samt energiprojekt.

Bland annat erbjuds en egenutvecklad paketlösning för smart energioptimering. Där presenteras energibesparande åtgärder för fastighetsägare baserat på automatisk insamling och uppföljning av indata. Bland de största kunderna finns byggbolag som HMB, Peab, Byggmäster samt fastighetsbolag som Mimer och Hemsö.

– Ehlin & Larsson är ett innovativt ventilations- och automationsbolag med hög teknisk kompetens. Vi ser stora möjligheter att kunna erbjuda deras automationslösning även till våra kunder, säger Håkan Ekvall, vd och chef för affärsområde Assemblin Ventilation, i ett pressmeddelande.

Av företagets 24 medarbetare arbetar 14 med service, energieffektivisering och fastighetsautomation. Inom bolaget finns även kapacitet att utföra konstruktionsarbeten med egna konstruktörer.

Halländskt bolag som omsätter 70 miljoner
2021: Hjo Installation köper första renodlade ventföretaget

– Utvecklingen går otroligt snabbt och efterfrågan på automationslösningar kopplade till olika tekniska installationer ökar. Vi ser en klar fördel i en gemensam framtid, där vi tillsammans kommer att kunna utveckla såväl medarbetare som erbjudande till våra kunder, säger Anders och Tore Ehlin på Ehlin & Larsson.