Logga in

Assemblin köper värmepumpspecialist av branschprofil

Publicerad
11 okt 2021, 13:20
| Uppdaterad
14 okt 2021

Theresa Östman är vice ordförande i Installatörsföretagen och vd på GF100 i Enköping. Här berättar hon varför hon och sambon Patrik Larsson säljer deras framgångsrika företagsgrupp till installationsjätten.

Genom förvärv av Grillby & F100 Rör AB (kallat ”GF100”) stärker Assemblin VS sin kompetens inom värmepumpar och ökar marknadsnärvaron nordväst om Stockholm.

Theresa Östman i en intervju med VVS-Forum 2020
”Det är förbaskat trevligt i den här branschen”

Utsågs 2015 till Årets företagare i Enköping
Fjärdhundra Rör blev Årets företagare i Enköping

GF100 är nischade på värmepumpar, har 20 anställda och en årsomsättning på cirka 50 miljoner kronor. Det 60-åriga företaget, som också har en traditionell värme- och sanitetsverksamhet, har sitt säte i Grillby och verkar främst i Enköping, Västerås, Uppsala och norra Stockholm.

Hur känns det att sälja sitt livsverk?

– Vill poängtera att det först och främst är Patriks Larssons livsverk, som jag lever med, eftersom hans pappa startade verksamheten 1979. Jag fick äran att kliva in i 2010. Det är blandade känslor, men såklart är vi glada. Vi behöver möta framtidens tuffa krav och känner att det då är lättare att ha en större aktör i ryggen, säger Theresa Östman och tillägger att de anställda är informerade och att allt fortsätter som vanligt.

Vad ska du göra nu?

– Jag är fortsatt vd och Patrik och jag kommer fortsätta driva bolaget som tidigare och hoppas kunna leverera så att Assemblin blir nöjda med oss som filial, säger Theresa Östman.

Förvärvar JW Rörservice med 31 medarbetare
Assemblin köper stor VS-installatör i Stockholm

BoLagets omsättning består av cirka 65 procent projekt och 35 procent serviceuppdrag (inklusive värmepumpsinstallationer). De flesta projekt innehåller en energicentral i form av en värmepumpsanläggning. Utöver detta installeras cirka 40–50 värmepumpar hos privatpersoner varje år.

Andreas Aristiadis, vd för Assemblin VS.

– GF100 har hög kompetens inom bland annat värmepumpar, som är ett spännande och växande område, inte minst drivet av den ökade efterfrågan på förnyelsebar energi. Genom detta förvärv fortsätter vi att bygga en starkare bas i Stockholmsområdet. Jag är mycket glad över att kunna hälsa nya medarbetare och kunder välkomna till oss, säger Andreas Aristiadis, vd på Assemblin VS, i ett pressmeddelande.