Logga in

Assemblin tar över småländsk Comfort-medlem

Publicerad
2 jun 2022, 08:49

Rörfirman har sitt ursprung från 1940-talet.

Assemblin tar över verksamheten i Ohlssons Rör i Ljungby genom ett så kallat inkråmsförvärv. Verksamheten har tidigare år omsatt cirka 30 miljoner kronor och har nu 19 anställda.

Läs också:
Assemblin köper värmepumpspecialist av branschprofil

Läs också:
Caverion köper småländskt ventilationsbolag

1944 etablerades Gunnar Ohlssons värme- och vattenledningsfirma, som var grunden till Ohlssons Rör. Verksamheten i dag är inriktad på både entreprenad och service. Ohlssons Rör är medlem i Comfort-kedjan.

– Inom verksamheten finns hög kompetens och sund kärna med stor potential. Vi har i dag ingen verksamhet i Ljungby men näraliggande verksamheter i Halmstad och Växjö, och ser möjligheter till ett utökat samarbete mellan dessa enheter vilket är till nytta både för Assemblins och Ohlssons Rörs kunder, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS, i ett pressmeddelande.

Läs också:
Bravida köper el- och VS-företag med 180 anställda

– Assemblin är ett välrenommerat installationsbolag som kommer att kunna tillföra vår verksamhet både produktionsresurser och administrativt stöd. Det är också positivt att våra medarbetare får fler möjligheter till utveckling och vidareutbildning, vilket även gynnar våra kunder. Det här steget känns helt rätt för oss, och jag ser verkligen fram mot vår fortsatta resa tillsammans, säger Anders Östangård, ägare till Ohlssons Rör.