Logga in

Assemblin köper stor VS-entreprenör i Örebro

Publicerad
4 nov 2020, 13:15

Familjeföretaget med 45 anställda får ny vd vid årsskiftet.

Assemblin köper Essén Rör i Örebro. Företaget omsätter cirka 70 miljoner kronor och har 45 medarbetare.

Essén Rör startades 1978 och är i dag en av de största VS-entreprenörerna i Örebro med omnejd. Verksamheten består till hälften av entreprenadverksamhet och hälften serviceverksamhet.

Essén Rör ser lärlingar som en resurs: ”Det är vårt framgångsrecept. Vi skapar den personal vi vill ha”

Kunder är främst byggföretag, stora och små fastighetsbolag, försäkringsbolag, industribolag samt kommuner och landsting. Bland serviceuppdragen är ungefär en tredjedel ramavtal med större kunder.

– Vi har fört diskussioner med företrädare på Essén Rör under en längre tid och är mycket glada över att nu kunna genomföra detta förvärv. Essén Rör är ett välskött och lönsamt bolag med en sund kultur och fokus på kvalitet, vilket stämmer väl överens med Assemblins profil. Tillsammans får vi en bra position för fortsatt expansion i Närke-regionen, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområdet Assemblin VS, i ett pressmeddelande.

Tillträde skedde den 31 oktober.

– Vi är stolta över den verksamhet vi har utvecklat och över den stora kompetens vi besitter i dag. Assemblin har ett gott rykte på marknaden och är en bra ägare som kan bidra till att fortsätta utveckla vår verksamhet. Vi ser också positivt på att Assemblin är starka inom flera teknikområden som vi kan erbjuda även våra kunder. Detta är ett naturligt steg för oss som kommer att gynna våra medarbetare och kunder, säger Mikael Essén, vd och huvudägare i Essén Rör.

Han sålde familjeföretaget i Örebro – fick se det gå i konkurs: ”Till och med Bravida hade varit i underläge mot oss när det gäller kunnandet” 

Vid årsskiftet efterträds Mikael Essén som vd av Markus Engman, som i dag är entreprenadchef. Essén Rör kommer i övrigt att fortsätta drivas som ett eget bolag och ha kvar sitt namn.