Logga in

Sandbäckens får ny huvudägare

Publicerad
10 feb 2021, 11:52

Ny riskkapitalist tar över.

Riskkapitalbolaget Klar Partners köper Sandbäckens av Segulah och övriga minoritetsägare.

Sandbäckens är Klars första förvärv i Sverige. Målet är att utveckla bolaget till Nordens främsta bolag inom installation och service av fastighetstekniska tjänster.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Klar fortsätta bygga vidare på den fina utveckling som Sandbäckens har haft under Segulahs ägande. Vi kommer tillsammans med våra nya ägare, ledning och medarbetare fortsätta utveckla Sandbäckens starka företagskultur och framgångsrika decentraliserade arbetssätt i vår resa mot nästa nivå, säger Håkan Bergqvist, styrelseordförande i Sandbäckens, i ett pressmeddelande.

Klas Larsson om varför han lämnade Instalco för nya installationskoncernen Ipart 

Sandbäcken-koncernen omsatte 2020 cirka 1,45 miljarder kronor med drygt 800 anställda etablerade på närmare 30 orter i Sverige.

– Sandbäckens har haft en stark tillväxt de senaste åren och har under Segulahs ägande mer än dubblat omsättningen. Vi känner att vi nu står väl rustade för att med Klar som ny ägare ta nästa steg i vår tillväxtresa, säger Mats Åström, vd för Sandbäckens.

En av Klars företrädare är Carl Johan Falkenberg som har ett förflutet på Assemblins huvudägare Triton. Han har tidigare ingått i styrelsen för Assemblin. 

Riskkapitalbolaget Segulah har varit huvudägare i Sandbäckens sedan 2016.