Logga in

Umia breddar verksamheten ytterligare

Publicerad
7 nov 2017, 11:34

Sedan tidigare ingår entreprenad- och serviceverksamhet inom VS, sprinkler, ventilation, el, styr och regler samt säkerhet. Nu lägger Umia till ytterligare ett rikstäckande kompetensområde.

Installationsföretaget Umia breddar nu verksamheten med ett rikstäckande teknikkonsultbolag. Jörgen Åström blir vd och delägare i det nya bolaget Umia Teknikkonsult AB.

Umia startar sprinklerverksamhet

– Hittills har vi köpt tjänsten teknikkonsulting, det vill säga konstruktion och ritning av anläggningarna. Med helt egna konstruktörer får vi nu ännu bättre flyt i processen. Vi kortar helt enkelt kommunikationsleden före vi ska börja installera, säger Martin Hörnquist, koncern-vd för Umia Sweden och en av företagets grundare, i ett pressmeddelande.

Umia startar verksamhet även i Stockholm

Umia Teknikkonsult ska finnas med personal runtom i landet för att serva de lokala installationsbolagen. På ett par års sikt beräknas bolaget bestå av 70–80 personer.

Delägaren och vd:n Jörgen Åström började som elektriker för närmare 20 år sedan. De senaste elva åren har han arbetat som teknikkonsult, tidigare på Sweco och senast på Ikkab i Umeå, där han var gruppchef.

– Att vara med och bygga upp en verksamhet från grunden känns mycket inspirerande. Det var därför jag tog steget, plus på grund av att Umia och Umiamodellen står för ett nytt och unikt tänkande i branschen. Samverkan och samordning så tidigt som möjligt mellan olika tekniker är vägvinnande och spar tid senare i processen, säger Jörgen Åström.

YIT-avhoppare i Umeå startar ny verksamhet

Umiakoncernen med huvudkontor i Umeå har i dag över 500 anställda och beräknas omsätta runt 1 miljard kronor. Verksamhet finns i Luleå, Skellefteå, Umeå, Uppsala, Stockholm, Malmö och Trelleborg.