Logga in

Munters får två miljarder för att kyla amerikanskt datacenter

Publicerad
5 sep 2022, 06:00
| Uppdaterad
2 sep 2022

Munters har fått en order på ett kylsystem för ett amerikanskt datacenter. Den är värd runt 1,8 miljarder kronor, företagets största beställning någonsin.

Affären gäller Munters Sycool Split-system och leveransen, med tillhörande arbete, sker under hela året 2024. Beställningen på nära två miljarder är att jämföra med koncernens totala omsättning på sju miljarder under förra året.

Läs också:
Bravida får stort installationsuppdrag i Facebooks nya datacenter

Läs också:
Bravida installerar i Coops logistikcenter i Eskilstuna

– För andra gången i år har vi vunnit vår största order någonsin i Munters historia. Detta bekräftar tydligt vår starka marknadsposition i USA, säger Klas Forsström, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Sycool Split är en termosifonbaserad torrkylningslösning för datacenter. Syftet med den är att genom att använda frikyla utan vatten stå för en så liten miljöpåverkan som möjligt från de energikrävande datacentren. 

– Sycool ger kunderna strategisk flexibilitet när det gäller att designa sina datacenter, till exempel kompatibilitet med luftkylning samt vätskekylda konstruktioner som är avgörande eftersom teknik och kyltrender utvecklas i hög takt, säger Stefan Aspman, GVP och President Data Center Technologies.

Läs också:
Extremvärme förvärras av brist på kyltekniker

Munters har låtit bygga en ny anläggning i USA och den invigs den här hösten.