Logga in

Därför fick den anställde värmepumparna gratis

Publicerad
22 dec 2021, 09:13

Ett personalköp av två frånluftsvärmepumpar slutade med att den anställde vägrade betala och fallet hamnade i Arbetsdomstolen. Artikeln om fallet blev en av årets mest lästa på vvsforum.se. Minns du hur det slutade? Här är årets mest lästa artiklar på vvsforum.se.

1) ”Tråkigt att han går hem med två värmepumpar gratis”

Till ett kraftigt rabatterat nettopris fick den anställde köpa två frånluftsvärmepumpar av sin arbetsgivare. När han skulle sluta var det dags att betala 72 000 kronor, men han vägrade. Fallet hamnade i Arbetsdomstolen. Läs mer här!

Läs också: VVS-montören ger sin syn på saken.

2)  VVS-montör – dömd för brott mot knivlagen

Får en hantverkare bära kniv på allmän plats? I Malmö dömdes en VVS-montör till 1 200 kronor i böter för att han haft knivar på sig utanför jobbet. Läs mer här!

VVS-montören Jessica Thiel.

3) Hon visar upp jobbvardagen på Instagram

Jessica Thiel hade haft en massa äventyrliga jobb när hon av en slump insåg att det var rörmokare hon skulle bli. Nu har hon startat ett Instagram-konto där hon lägger upp bilder på snygga installationer. Läs mer här!

4) Varför ska fördelarskåpen stå så högt?

Säker Vatten har kommit med nya regler kring fördelarskåpen som nu måste placeras 500 millimeter ovanför bjälklaget. Varför så högt upp? Branschexperten Fredrik Runius svarar. Läs mer här!

5) Nytt, tyst avloppssystem var inte alls tyst enligt kunden

Kunden var missnöjd med installationen och vände sig till Arn som fick avgöra ärendet. Läs mer här!

6) Mer lönsamt installera luft/vattenvärmepump än bergvärme

Konsumenten tjänar på att installera en luft/vattenvärmepump, jämfört med bergvärme. Det visa en ny rapport från Aktea Energy. Läs mer här!

7) ”Det är ganska många som tittar en gång extra”

VVS-montören Ebba Sköld har ett par favoritbyxor som hon nästan alltid bär på jobbet. De har en praktisk funktion som hon önskar var vanligare. Läs mer här!

Rörmokarläraren Anders Pargell in action.

8) ”Där vet jag att det fuskas – jodå det har jag sett”

Anders Pargell, känd som Rörmokarläraren på Youtube, om monteringsanvisningar och hur man sköter kopplingar. Läs mer här!

9) Kunden: Reseräkningen på 1 275 kronor för 17 mil var ”oskäligt hög”

Kunden ville betala 375 kronor för resan och kunde tänka sig att betala en tredjedel av arbetskostnaden. När han inte fick som han ville i fakturadiskussionen gick han till Allmänna reklamationsnämnden. Läs mer här!

10) Branschen ställer upp för husägare som varit utan varmvatten i fyra år

Husägarna hade varit utan varmvatten och värme i över fyra år. Men efter att deras situation blev känd i branschen har företag flockats för att hjälpa dem. Läs mer här!