Logga in

HSB-förening i Sydsverige vann klimatpris

Publicerad
22 sep 2016, 13:47

HSB Götas klimatpris uppmärksammar bostadsrättsföreningar som gjort en insats för att minska sin klimatpåverkan. Den här föreningen sänkte sin energianvändning med 15 procent.

I samband med att brf Krabban i Gislaved skulle göra ett stambyte valde styrelsen att även titta över el och ventilation i huset som är byggt i mitten av 1960-talet. Genom att göra flera åtgärder samtidigt ville man minska antalet tillfällen då de boende skulle störas av renoveringsarbeten. Några av de åtgärder som gjordes förutom stambytet var att byta från gas- till fjärrvärme och minska fönsterarean i badrummen och förbättra isoleringen. I alla lägenheter installerades temperaturgivare för att tillse att alla boende har en jämn och bra temperatur.

Åtgärderna sammantaget har resulterat i en besparing på cirka 15 procent vilket ger en besparing på cirka 200 000 kronor/år.

Brf Krabbans ordförande Cecilia Nilsson fick ta emot priset av Ulrika Malmsten, kvalitets- och miljöansvarig på HSB Göta.

Juryns motivering löd:

”HSB brf Krabban är en klimatsmart förening, som genom samordning av miljöförbättrande åtgärder i samband med stambyte minskade såväl energianvändning som investeringskostnader.”

HSB Göta är en regional HSB-förening som omfattar bland annat Hallands och Jönköpings län.