Logga in

De är nominerade till Stora Inneklimatpriset

Publicerad
20 apr 2017, 14:30

Ett styrsystem, en mätmetod, en utbildningsplats och ett koncept för att sänka effektbehovet. Det ligger bakom de fyra nomineringarna till Stora Inneklimatpriset 2016.

De fyra nominerade till den sextonde upplagan av Stora Inneklimatpriset är:

  • Swegon för den nya generationen av styrsystemet Wise för behovsstyrd ventilation.
  • Lindab för Ultra Link, en ny metod för mätning av luftflöde och temperatur utan ökat tryckfall i ventilationssystemet.
  • Installatörernas Utbildningscentrum (IUC) för en ny utbildningsplats för inneklimatbranschen i Katrineholm, främst avses kombinationen av det nya undervisningslabbet för ventilation samt Celcia, utbildningsplatsen för kyla och värme.
  • HSB Riksförbund för HSB FTX, ett system som förvärmer ventilationsluften för att sänka effektbehovet på vintern.

Totalt inkom i år drygt 40 förslag på pristagare.

HSB FTX var nominerat även förra året då priset gick till Free Energy Sverige för Hybrid Solar System (Hyss).

Årets vinnare presenteras den 18 maj vid Inneklimatgalan på Skansen i Stockholm. Prisutdelare är Alf Karlsson som är statssekreterare åt bostads- och digitaliseringsminster Peter Eriksson (MP).

Stora Inneklimatpriset instiftades 2001 av Svensk Ventilation, Energi- och miljötekniska föreningen, Svenska kyltekniska föreningen och Slussen.biz. I juryn ingår representanter för de tre branschorganisationerna samt ordföranden Lars Ekberg, docent i installationsteknik vid Chalmers samt ansvarig för affärsområde Fastighetsföretag och industri vid CIT Energy Management.

Läs mer om de nominerade och om priset här.