Ramböll Sveriges mest hållbara hyresgäst

Publicerad 24 nov 2015, 14:15

Rambölls Stockholmskontor har vunnit Green Tenant Award där Sveriges mest hållbara kontorshyresgäst utses. Övriga finalister var Skanska i Malmö och Aon i Stockholm. 

Priset delades ut i går, 23 november, för fjärde året i rad på Stockholms Handelskammare.

– Ramböll gör ett grundligt och imponerande arbete som ger ringar på vattnet bland samarbetspartners och besökare. Juryn är mycket glada att kora företaget till årets vinnare. Självklart vill vi att den här typen av engagemang för hållbar utveckling ska växa, och därför är samtliga finalister i Green Tenant Award 2015 mycket viktiga ambassadörer, säger juryns ordförande och Vasakronans hållbarhetschef Anna Denell i ett pressmeddelande.

I juryn ingick även Nyamko Sabuni, hållbarhetschef på ÅF, Ellinor Eke, vd för U&We, Stellan Fryxell, hållbarhetschef på Tengbom arkitekter, och Erik Dellner, ”director solutions development, Nordics” på JLL.

– Att vinna Green Tenant Award är väldigt roligt och en viktig bekräftelse på att vi har ett mycket bra helhetsgrepp om vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Priset gäller vårt Stockholmskontor men vi är stolta över samtliga små och stora åtgärder vi gjort under flera års tid på alla våra kontor, säger Sanna Strand, chef för kontorsservice på Ramböll.

Juryns motivering löd:

”Årets mottagare av Green Tenant Award utvecklar inspirerande och nytänkande lösningar som kommer samhället till nytta. Det miljöcertifierade företaget var ett av de första i Sverige att teckna ett grönt hyresavtal och har en engagerad ledning som driver hållbar utveckling i framkant genom att uppmuntra kreativitet och pilotprojekt. Här kartläggs elförbrukning och tjänsteresor, här får parkeringsplatserna ge vika till förmån för stora cykelgarage, och här utvinns en del av kontorets energi genom solceller på taket. Det mångfacetterade angreppssättet för att minska koldioxidavtrycket och skapa en hållbar arbetsmiljö gör detta kontor till en självklar pristagare.”

Green Tenant Award lyfter fram kontorshyresgäster som arbetar aktivt för att utveckla och stimulera en hållbar arbetsmiljö och som strävar mot ett minskat koldioxidavtryck. Syftet är både att lyfta fram företag som gör skillnad, och att inspirera fler att följa deras exempel. Bland tidigare finalister finns bland annat Google Sverige, Swedbank och Linköpings universitet. Tävlingen instiftades 2011 av JLL och Tengbom arkitekter.

Läs mer om Green Tenant Award här>>

Rekommenderade artiklar

De är nominerade till Stora Inneklimatpriset

Annons

2020 gav branschen ökad effektivitet och lönsamhet

Pandemiåret 2020 var på många sätt ett år fyllt av utmaningar. Installationsbranschen har ändå mycket att glädjas åt vid årssummeringen. Nyckeltalen visar bland annat på ökad tillväxt, bättre effektivitet samt bättre lönsamhet.

Klart med Årets Energirådgivare

Två får dela på årets utmärkelse, en energirådgivare på Västkusten och en branschorganisation. Priserna delas ut i kväll i Stockholm.

Internationell tävling om lagring av solel

Fastighetsmässan lanserar hållbarhetspris

Fastighetsmässan lanserar tillsammans med Fastighetsägarna en tävling där Västsveriges smartaste fastighet kommer att koras. Prisutdelningen äger rum den 2 september under Fastighetsmässan på Svenska Mässan i Göteborg. 

Solfångarsystemet på Villa Tim prisbelönat

Hållbara Järva fick solenergipris

De är miljömäktigast i bygg- och energibranschen

För fjärde året i rad rankar tidningen Miljöaktuellt Sveriges 100 miljömäktigaste personer. VVS-Forum har gjort ett branschanpassat urval där bland andra Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef Riksbyggen och Johan Gerklev, hållbarhetschef, Skanska Sverige finns med bland de tio främsta.

Göteborg – Sveriges klimatstad

Duschinnovatör blev Årets Innovationstalang

I går delade Vinnova ut priser i tävlingen Innovationstalangerna 2015 som består av fem olika kategorier. I kategorin Årets Innovationstalang blev den flerfaldigt belönade Mehrdad Mahdjoubi återigen en vinnare för sitt duschsystem med rening och återanvändning av vatten.

Viktor Rydbergs skola är Årets Future City-skola