Logga in

Klart med Årets Energirådgivare

Publicerad
6 dec 2016, 13:12

Två får dela på årets utmärkelse, en energirådgivare på Västkusten och en branschorganisation. Priserna delas ut i kväll i Stockholm.

Det är Ragnar Uppström, energi- och klimatrådgivare i Mölndals stad och branschorganisationen Svensk Ventilation som tilldelas utmärkelsen Årets Energirådgivare 2016.

Juryns motivering:

Ragnar Uppström

”Ragnar Uppström har i många år arbetat aktivt, metodiskt och positivt med energi- och klimatrådgivning i Mölndal. Han har också varit en viktig kugge i nätverket inom Hållbar utveckling Väst, där han bidragit med sin gedigna kunskap och sitt hjälpsamma, raka sätt. Genom åren har han varit ett uppskattat bollplank vid diskussioner och generöst delat med sig av sina erfarenheter. Tack vare Ragnar har föreningar, företag och Mölndals stad fått hjälp och stöd att energieffektivisera och att göra hållbara val.”

Svensk Ventilation

”De jagar bort farliga molekyler och onödiga kilowattimmar och ser samtidigt till att vi andas frisk luft i våra byggnader. Med envishet och entusiasm utöver det vanliga försöker de påverka fastighetsägare i landets alla hörn – FTX ska det va’ och inget annat! Med sina kompetenta medlemsföretag driver de utvecklingen framåt mot framtidssäkra, energieffektiva byggnader med bra luft åt alla. Kreativitet, styrka och tuffhet kännetecknar Svensk Ventilation, som utsetts till Årets energirådgivare 2016.”