Logga in

Sveriges Ingenjörer och Unionen varslar om strejk

Publicerad
6 apr 2016, 10:52

AVTAL 16. Unionen och Sveriges Ingenjörer varslar om strejk från och med måndag den 18 april kl 12.00, efter att förhandlingarna med Almega har strandat. 10 000 medlemmar över hela landet berörs. Bland företagen som varslas finns bland andra teknikkonsultföretaget WSP.
– Kommer vi inte överens går medlemmarna ut i strejk. Vi är beredda, säger Unionens förbundsordförande Martin Linder i ett pressmeddelande.

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund med drygt 620 000 medlemmar. Varslet omfattar 10 000 medlemmar över hela landet, varav 1 500 är medlemmar i Sveriges Ingenjörer. De berörda branscherna är IT, telekom och teknikkonsulter.

Konflikten gäller årliga avsättningar till flexpension, det vill säga extra pensionsavsättningar och en förstärkt möjlighet att gå ner i arbetstid inför pensionen. Unionen pekar på att deras medlemmar har avsättningar till flexpension på alla avtalsområden inom Svenskt Näringsliv, utom inom Almega.

Om inte parterna kommer överens före måndagen den 18 april klockan 12.00 läggs arbetet ner på alla berörda företag och arbetsplatser.

Här är hela listan över arbetsplatser som kan tas ut i strejk.