Logga in

Han blir ny vd på Säker Vatten

Publicerad
2 apr 2020, 07:00

Nu är det klart med Stefans Rex efterträdare på Säker Vatten.

Thomas Lundgren tar över som vd för Säker Vatten efter Stefan Rex.

– Det blir superroligt! Det är en jätteviktig verksamhet och det känns väldigt roligt att kunna vara en del av organisationen Säker Vatten, säger han.

Avgående vd: ”Saknar pulsen och affärerna”

Thomas Lundgren arbetar i dag som enhetschef på Svenska Kraftnät och har gedigen bakgrund från branschen, bland annat i flera ledande roller hos Svensk Byggtjänst.

– Jag trivs med att jobba med branschen på en naturlig mötesplats och att ena branschens olika parter, säger Thomas Lundgren.

Thomas Lundgren har tidigare bland annat varit involverad i det branschgemensamma projektet Våtrumsvägg där Säker Vatten ingick.

– Jag tror innerligt på hållbarhet och att Säker Vatten bidrar till hållbarheten. När vi bygger rätt från början och slipper riva och bygga om blir det ekonomisk fördelaktigt, men också ekologisk fördelaktigt då vi slipper köpa mer material än nödvändigt, säger han.

Hovrätten slår fast: Boverkets byggregler räcker inte

 Liselott Gustafsson, styrelseordförande för Säker Vatten, kommenterar rekryteringen i ett pressmeddelande:

– Vi är mycket nöjda med att Thomas Lundgren tar över vd-posten när vår nuvarande vd, Stefan Rex, beslutat sig för att återvända till näringslivet. Thomas Lundgrens gedigna bakgrund och förståelse för Säker Vattens arbete och branschreglerna bådar gott inför framtiden.

Thomas Lundgren kommer att tillträda på nya jobbet under sommaren 2020.