Logga in

Blandare med Nobelpristeknik i paketlösning

Publicerad
5 apr 2018, 09:18

Nu startar blandartillverkaren samarbete med hyllat innovationsbolag och på sikt finns planer på integrerad teknik.

Frank Rälg. Foto: Jan Fredriksson

– Vi har jobbat länge med att spara energi och att kunna leverera rent vatten – det ingår i vårt grunderbjudande. Det faller sig ganska naturligt att komplettera med detta, att kunna garantera rent vatten säger Frank Rälg, affärsutvecklingschef FM Mattsson Mora Group, till VVS-Forum.

Integreringen av Watersprints teknik kommer att göras i steg. Till början handlar det om förpackning med lämpliga produkter i FM Mattsson Moras sortiment.

– Det stora målet är att så småningom kunna ha produkter med tekniken integrerad, så att det inte är två separata enheter, säger Frank Rälg.

Behovet av tekniken är stort, menar Frank Rälg.

– Vi ser tyvärr att det är ganska frekvent med bekymmer på grund av utbrott med bakterier i dricksvatten runt om i landet. Det finns också många offentliga inrättningar där det finns behov av rent vatten hela tiden. Det kan bli väldigt komplicerat att ha sådan drift i gång, att transportera dit vatten eller att koka vatten.

Som VVS-Forum har skrivit om tidigare är Watersprint är ett av Europas mest uppmärksammade företag inom rening av tappvatten. Bolagets teknik som ligger till grund produkterna renar vatten från bakterier, virus och protozoer och är baserad på den blå LED-teknologin som fick nobelpriset i fysik 2014.

Läs mer: Nobelprisad teknik tar kål på patogener

Pete Andersen. Foto: Watersprint

– Vi på Watersprint utvecklar och skapar produkter för ett hållbart samhälle. I likhet med FM Mattsson Mora Group görs detta på ett miljömässigt och energieffektivt sätt. Användningen av UV-LED med nanoteknologi i produkterna är skräddarsydd av oss för att avdöda bakterier, virus och protozoer i dricks- och duschvatten. Tillsammans med FM Mattsson Mora Group når vi fler och kan göra verklig skillnad för miljön, både i Sverige och internationellt, säger Pete Andersen, vd Watersprint, i ett pressmeddelande.