Logga in

Grossist hyllar svenska ”rörmokare” med kalender

Publicerad
29 nov 2017, 15:15

Som ett led i sitt jubileumsfirande och som en hyllning till svenska VVS-montörers arbete ger grossisten ut Rörmokarkalendern med bilder och berättelser från hela landet.

Kalendern säljs till förmån för Barncancerfonden och är producerad av 100-årsjubilerande Dahl Sverige.

Dahl bygger nytt centrallager

– Under våra 100 år som företag har vi utvecklats i symbios med branschen, där både leverantörer och kunder spelar stor roll. Kalendern är vårt 100-årsinitiativ för att hylla yrkeskåren, säger Göran Dahlin, operativ chef (COO) på Dahl Sverige i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi valde att samarbeta med Barncancerfonden för att de utför ett viktigt arbete. Julen är barnens högtid och vi vet att de pengar kalendern genererar verkligen kommer till nytta för våra yngsta.

Svenska VVS-montörer renar vattnet till barnby i Gambia

Samtliga modeller är yrkesutövande VVS-montörer och verksamma någonstans i Sverige. En är Bader Aleman från Kiruna som hjälper till att skriva historia när hela staden ska flyttas. En annan är Victoria Falk från Eskilstuna som insett att yrket har mer att erbjuda än att ligga under diskbänkar hela dagarna.

– Deltagarna i kalendern är utvalda genom en aktivitet i anslutning till Dahls 100-årsfirande. De tävlande tog foton av sig själva och publicerade dem på Instagram. Därefter följde en intern process för att välja ut 25 kandidater, varpå en omröstning på Facebook ägde rum. De tolv vinnarna möter vi i Rörmokarkalendern, förklarar Lisa Brattmyhr, chef för marknadskommunikationen på Dahl.

Kalendern finns att köpa i någon av Dahls butiker runt om i Sverige från och med 1 december.

Så firas World Plumbing Day