Logga in

”Jättemånga ville faktiskt läsa vad en rörmokare tycker om olika rör”

Publicerad
29 dec 2023, 06:00

Det blev en del syrliga kommentarer i stil med ”Vem bryr sig” på vår artikel om en rörnörds tycke och smak, men läsarstatistiken talar sitt tydliga språk. Det konstaterar chefredaktören som summerar året som gått och blickar framåt.

Värmepumpar, konkurser och rör – det är vad ni velat läsa om under året. Jag har sett tillbaka på 2023 genom att gå igenom vilka artiklar som fångat ert intresse.

Läs också:
Tio i topp: Här är årets mest lästa artiklar på VVS-Forum

Det började med att ni kastade er över allt som hade med värmepumpar att göra. Ni minns väl hur det var? Elprisena steg till rekordnivåer, kunderna skrek efter lösningar och värmepumpen var en sådan. Enda problemet var att tillverkarna inte fick fram tillräckligt med värmepumpar för att möta efterfrågan. Väntetiderna blev långa.

Under tiden satt ni hemma och läste VVS-Forum. Nåja, det kanske inte var helt sant men väntade gjorde ni och läste om värmepumpar gjorde ni också. Årets tre mest lästa artiklar på vvsforum.se handlar alla om värmepumpar. På 50-i-topplistan återfinns ännu fler värmepumpsartiklar.

Läs också:
”Värmepumpen inte anpassad för att leverera värme i Sverige”

En annan populär kategori handlar om rör. Rör som en rörmokare älskar, rör som är feldragna eller rör som inte alls får komma upp ur golvet i badrummet.

Inte konstigt att rörmokare gillar att läsa om rör. Fast ibland har vi blivit tillsagda att det inte skulle vara intressant att läsa om vad en annan rörmokare tycker om rör.

Läs också:
Rörnördens fem favoritrör

Men vårt analysverktyg vet vad ni läser och jättemånga ville faktiskt läsa om vad en rörmokare tycker om olika rör.

Vi kommer att fortsätta skriva om rör 2024, det lovar jag.

En tredje, mindre rolig, kategori av artiklar som lockat ert intresse under hösten är konkurser. En del har drabbats av vikande efterfrågan men vanligare verkar vara oväntade kundförluster eller att man suttit fast i kontrakt och inte kunnat justera för materialprishöjningar.

Läs också:
Rekonstruktionen misslyckades – Rörbjörnen i konkurs

Jag tror inte vi sett sista företaget gå i konkurs men jag tror på bättre tider. Inflationen dämpas, räntehöjningar är i bästa fall över. Under 2024 lär räntan sänkas.

Det gynnar även den här branschen. Jag tror på ett bättre 2024.