Logga in

Se filmen om Västsveriges smartaste fastighet

Publicerad
7 sep 2017, 15:19

Ny- och ombyggnationen av en fastighet på Avenyn i Göteborg belönas med priset Västsveriges smartaste fastighet, som innehåller geoenergi och vindkraft. Missa inte filmen om projektet som VVS-konsulten WIkström har spelat in.

Kopparhuset på Kungsportsavenyen 31–35 utsågs till Västsveriges smartaste fastighet på Fastighetsmässan i Göteborg som avslutades i går.

Bakom priset står Fastighetsägarna och mässarrangören Easyfairs.

Ny- och ombyggnationen av Kopparhuset har resulterat i en CO2-neutral fastighet mitt i centrala Göteborg.

Wallenstam storsatsar på energibesparande åtgärder i Husby

Geoenergi hämtas från ett 40-tal hål på 300 meters djup i berglagret under fastigheten till en energicentral för försörjning av värme och kyla. Geoenergicentralen drivs av Wallenstams vindkraftsel. 

”Det är en ny- och ombyggnation som har bidragit till klimatsmart teknik, spännande arkitektur, internationell atmosfär och fler centrala hyresrätter.”

Marina Fritsche, Wallenstam i Göteborg

Marina Fritsche, Wallenstam

– Det här priset är ett väldigt fint kvitto för oss. Just Kopparhuset blev startskottet för utvecklingen av Avenyn. Det är en ny- och ombyggnation som har bidragit till klimatsmart teknik, spännande arkitektur, internationell atmosfär och fler centrala hyresrätter, vilket känns väldigt bra, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Västsveriges smartaste fastighet 2015

 

Installationskonsulten Wikström har svarat för VVS-projekteringen från förstudie till detaljprojektering och gjorde en film i samband med projektet.

Prismotiveringen lyder:

”Genom ett mycket ambitiöst miljö- och energiarbete har man lyckats uppnå minimal energiåtgång helt fri från CO2. Fastigheten har dessutom med sin spännande arkitektur och unika butiker bidragit till att skapa en modern och internationell känsla för stadskärnan i Göteborg.”

Fastighetsmässan lanserar hållbarhetspris

Syftet med priset Västsveriges smartaste fastighet är att skapa uppmärksamhet och medvetenhet om vikten av smart teknik som leder till ett hållbart samhälle.