Logga in

De installerar på världens största flygplats

Publicerad
23 feb 2017, 08:45

En stor svensk ventilationstillverkare har fått en jätteorder på ventilationsaggregat och fläktar till Istanbuls nya flygplats som bland annat utmärks av ett tulpanformat flygledartorn.

Det är Systemairs dotterbolag i Turkiet som har fått ordern värd cirka 9,5 miljoner euro (motsvarande 95 miljoner kronor) till Istanbuls nya flygplats, som kommer att bli världens största flygplats. Systemair kommer att leverera 531 luftbehandlingsaggregat och 5 630 fläktkonvektorer.

Den nya flygplatsen ligger i området Arnavutköy, i Istanbuls europeiska del, och är ett av de största byggprojekten genom tiderna i Turkiet. Från den nya flygplatsen kommer flyg till mer än 350 destinationer att lyfta. Projektet kommer hållas i fyra faser och den första nya delen kommer att öppnas under 2018.

Flygplatsen kommer att vara spektakulär på flera sätt, inte minst genom det tulpanformade kontrolltornet.

– Vi är stolta över att bli utvalda att få leverera till detta genom tidernas största byggprojekt i Turkiet. Det bekräftar att våra kunder har förtroende för vår kvalitet och tillförlitlighet, säger Ayça Eroglu, vd för Systemair Turkiet, i ett pressmeddelande.