Logga in

Jobb för upp till 100 på Bravida i fabriksprojekt

Publicerad
15 apr 2020, 10:14

Komatsu Forest bygger ny fabrik och huvudentreprenören Peab har gett Bravida i uppdrag att utföra samtliga installationer inom el, VS, ventilation och sprinkler.

PRESSMEDDELANDE FRÅN BRAVIDA:

Komatsu Forest AB bygger en ny, framtidssäkrad fabrik med fokus på hållbarhet och Internet of Things. Peab är huvudentreprenör och Bravida har fått i uppdrag att utföra samtliga installationer inom el, VS, ventilation och sprinkler.

Bravidamontör i ovanligt projekt: ”Det kändes lite konstigt i början när folk stod och tittade på en och fotograferade”

Bravida | Förvärv: Bravida köper västsvenskt kylföretag

”Projektet har en ambitiös tidsplan och det är en trygghet att arbeta med Bravida som är en lokal aktör och har ett starkt helhetserbjudande inom alla discipliner.”

Lennart Lundgren, arbetschef, Peab.  

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och är verksamma på alla viktiga skogsmarknader. Nu storsatsar Komatsu Forest och bygger en ny framtidssäkrad fabrik i Umeås västra utkant.

Den 40 000 m² stora anläggningen har ett stort fokus på hållbarhet och IoT och kommer att vara koldioxidneutral i sin produktion. Projektet är ett samverkansprojekt där Peab är huvudentreprenör.

– Vi har goda erfarenheter från tidigare samverkansprojekt med Bravida vilket förenklade beslutet att tillsammans med vår beställare Komatsu anlita Bravida som installatör inför uppförandet av framtidens industrilokaler. Projektet har en ambitiös tidsplan och det är en trygghet att arbeta med Bravida som är en lokal aktör och har ett starkt helhetserbjudande inom alla discipliner, säger Lennart Lundgren, arbetschef, Peab.  

I projektet ska såväl geoenergianläggning som solcellsanläggning installeras och uppfylla alla krav på energimål enligt Miljöbyggnad Guld.

Bravida i tidsbråk med privatkund: ”Montören tittade på arbetet i 10 minuter, men jag fick betala för en hel timme”

– Genom våra installationer bidrar vi på Bravida till att Komatsu Forest kan nå sina högt satta hållbarhetsmål för en koldioxidneutral produktion. Med resurseffektiva installationer kan man kraftigt begränsa en anläggnings klimatpåverkan. Det kan handla om allt från LED-belysning till rätt ventilationsinställningar, säger Peter Norrman, projektchef, Bravida, division Nord.      

Installationsarbetet startar i maj 2020 och projektet beräknas vara klart i november 2021. Cirka 80-100 medarbetare från Bravida kommer att vara engagerade i projektet.