Logga in

De installerar smart VVS-styrning på sjukhus

Publicerad
6 aug 2020, 06:00

Schneider Electric har fått i uppdrag att installera individuell rumsstyrning för värme, kyla och ventilation på sjukhusen i Eskilstuna och Nyköping.

Installationen är en del i Region Sörmlands satsning på att modernisera och bygga till länets sjukhus för att möta framtidens vårdbehov. Hela projektet beräknas vara klart 2025.

Caverion installerar energisnålt för 150 miljoner kronor

Region Sörmland bygger för framtidens vård och NCC utför på uppdrag av Region Sörmland ett av de största byggprojekten i länet någonsin.

Projektet genererar många arbetstillfällen och skapar tillväxt i regionen. Den omfattande moderniseringen av sjukhusen i länet ska säkra framtida behov av trygg och säker vård i flexibla lokaler och samtidigt skapa en god arbetsmiljö.

När om- och tillbyggnad på länets sjukhus i Eskilstuna och Nyköping står klart, kommer Schneider Electric att ha installerat system med möjlighet till individuell rumsstyrning av värme, kyla och ventilation i över tusen rum. Dessutom installeras mätare för energiuppföljning samt larmövervakning av elanläggning och medicinska gaser.

All fastighetsautomation från sjukhusen i både Eskilstuna och Nyköping kopplas upp till det övergripande styrsystemet EcoStruxure Building Operation.

Assemblin bygger klimatsmart i Stockholms City

Region Sörmland och Schneider Electric har samarbetat för att optimera drift och energianvändning på sjukhuset i Nyköping och senare också i Eskilstuna, i 40 år.

Systemen har uppdaterats löpande och alla nya system som nu installeras integreras med det befintliga systemet.

– Region Sörmland har samarbetat med Schneider Electric i snart fyra decennier. Schneider Electrics kunskap och vilja att lösa våra tekniska frågor kring styr- och övervakning i våra byggnader gör samarbetet friktionsfritt och säkert, säger Johnny Niskanen, projektchef på Region Sörmland.

Tidigare Schneiderprojekt: Smarta lösningar på Danderyds sjukhus

Om- och tillbyggnad av Framtidens Sjukhus projektleds av NCC och genomförs som ett partneringprojekt, vilket innebär att ett antal nyckelaktörer samarbetar som en samlad organisation.