Logga in

Instalco installerar åt JM i Pildammsparken i Malmö

Publicerad
22 apr 2020, 13:43

”Ett bra exempel på hur Instalcomodellen fungerar”, säger Mikael Parnelöv vd på El-Pågarna, ett av de tre instalcobolagen som nu fått uppdrag av JM.

PRESSMEDDELANDE FRÅN INSTALCO:

Tre Instalcobolag har fått gemensamt installationsuppdrag av el, VS och ventilation åt JM i nytt lägenhetsprojekt i Malmö.

Projektet ”Operan och Operetten” gäller nybyggnation av totalt 105 lägenheter. De utförande Instalcobolagen är El-Pågarna, Rörläggaren och Bi-Vent.

Covid-19: ”Krisen har inte slagit mot installationsbranschen som mot restaurang, hotell och flyg”

Mars 2020: Stororder till Instalco – installerar i tre sjukhus i Region Sörmland

Mitt i centrala Malmö vid Pildammsparken ska 36 lägenheter byggas i Operetten och 69 lägenheter som seniorboende i Operan. Läget är unikt för ett nybyggnadsprojekt och här ska närhet till kulturliv, storstad, service och natur erbjudas på gångavstånd.

– Med tre bolag inom Instalco i samma projekt kan vi leverera kostnadseffektivt och med hög kvalitet. Det här är ett bra exempel på hur Instalcomodellen fungerar, säger Mikael Parnelöv, vd på El-Pågarna och ansvarig för Instalcos del i projektet.

Bostäderna med Instalcos installationer av el, VS och ventilation kommer att vara Svanenmärkta enligt JM:s egen miljömärkning för hållbart byggande.

Byggstart är planerad till våren 2020 och bostäderna ska stå färdiga för inflyttning under första kvartalet 2022.