Svensk renoveringsteknik på export

Publicerad
11 jan 2017, 09:04

En svensk relining-metod med historia från slutet av 1980-talet har nu fått tysk certifiering.

Proline-metoden för renovering av dag- och spillvattenledningar i fastigheter har nu godkänts av tyska certifieringsinstitutet DIBt, Deutsches Institut für Bautechnik.

– Det här är en viktig certifiering av vår produkt och vår metod. Den öppnar för samarbete med de stora kunderna på den tyska marknaden, säger Martin Linder, styrelseordförande i Proline Group, i ett pressmeddelande.

Relining med Proline-metoden innebär att man belägger rören invändigt med styrenfri polyesterplast. Kraven i DIBt:s certifiering inkluderar materialet i produkten och själva beläggningsprocessen.

– Den tyska certifieringen omfattar renovering av rör inom fastigheten. Från rör i källargolv till vertikala stammar och grenledningar inne i lägenheter, säger Björn Olsson, Product Manager.

Proline-metoden är typgodkänd och P-märkt av SP Sitac (numera Rise). Dessutom finns motsvarande godkännanden i Norge och Finland.

– Vi har använt metoden på den nordiska marknaden i över 20 år och vet att den fungerar bra. Certifieringen i Tyskland är ytterligare ett bevis på att Proline-metoden är en långsiktigt hållbar lösning för att renovera dag- och spillvattensystem inom byggnader, säger Björn Olsson.