Logga in

”Om fyra veckor kan jag möta den första stormen”

Publicerad
6 mar 2019, 06:00

VVS-Forum uppmärksammade Anders Torgilsmans nya uppfinning. Det ledde till anstormning från intresserade tillverkare, grossister och byggare.

Anders Torgilsman Anders Torgilsman Foto: Jan Fredrikssonhar uppfunnit en byggsats av plast som gör det enkelt att montera golvbrunnar i träbjälklag. Den ska göra installationen säker och dessutom spara massor av tid.

– Det blev lite explosion efter videon och artikeln i VVS-Forum och jag har ju ett jobb till, säger Anders Torgilsman, BGHS Expantion.

VIDEO: Se hur det fungerar i praktiken

Anders Torgilsman driver till vardags golvfirma och har erfarenhet från TV. Han vet hur reaktionerna kan bli.

– Då brinner telefonen några dagar. Men jag trodde ändå inte att så stora företag skulle höra av sig. Det blev minst 100 procent mer än vad jag trott, vem jag än har pratat med i olika sammanhang har de sett eller hört talas om den. Det positiva är att de har tagit tills sig, och förstår, att det är en lätt produkt, säger han.

Plast ersätter träreglar runt golvbrunnen

Flera grossister, en golvbrunnstillverkare, ett stort byggföretag samt många mindre rörföretag har anmält intresse för Joist4. Anders Torgilsman har inte kunnat räkna alla mejl.

– Med min datorkunskap får jag sitta en hel månad för att svara på varenda mejl, skämtar han.

Nu är utmaningen att få fram produkten till de som vill ha den. Alla förpackningar han hade hemma är slut, förutom några han ska visa upp på mässor.

– Fabriken har lovat att trycka in det i produktionen. Om cirka fyra veckor kommer jag att ha tillräckligt för att möta den första stormen, säger Anders Torgilsman.