Ventilationstillverkare levererar till kryssningsfartyg

Publicerad 24 aug 2016, 09:09

Det nederländska dotterbolaget till en svensk tillverkare levererar ventilationsaggregaten till två nya kryssningsfartyg som byggs på ett varv i Tyskland. 

Systemairs dotterbolag i Nederländerna har fått en order på ventilationsaggregat från MAC Hamburg. Ordervärdet är cirka 6 miljoner euro (cirka 57 miljoner kronor).

De nya kryssningsfartygen kommer att byggas vid Meyer Werft i Papenburg. Fartygen väger 165 000 ton och tar 4 200 passagerare vardera. Systemair i Nederländerna kommer att leverera 88 luftbehandlingsaggregat av rostfritt stål till varje fartyg under 2017 och 2018.

– Vi är stolta över att bli utvalda att få leverera ventilationsaggregat till dessa prestigefyllda fartyg. Vår fabrik i Nederländerna har mer än 15 års erfarenhet av utveckling och produktion av ventilationsaggregat för marin- och offshoreapplikationer. Denna nya order bekräftar att våra kunder har förtroende för vår kvalitet och tillförlitlighet, säger Gert Mulderij, vd för Systemair i Nederländerna, i ett pressmeddelande.