Bengt Dahlgren i samarbete med HSB

Publicerad 27 jan 2014, 14:40

HSB och teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren AB har tecknat ett avtal kring forskningsbyggnaden HSB Living Lab i Göteborg. Samarbetet möjliggör forskning kring energianvändning och -försörjning i framtidens boende enligt ett pressmeddelande.

I HSB Living Lab ska studenter testa produkter, material och sätt att bo. Byggnaden kommer att placeras inne på Chalmers campusområde i Göteborg och stå klar 2015. Utvecklingen sker i nära samarbete med bland annat Chalmers tekniska högskola, Johanneberg Science Park och Akademiska hus. Resultaten kommer att användas för att utveckla framtidens boende.

– Vi vill bidra med vår breda kunskap kring energifrågor och klimat i bostäder. Miljöfrågan är viktig för oss. Med rätt installationssystem för värme, varmvatten och ventilation och hur vi försörjer våra bostäder på ett energismart sätt, kan vi göra skillnad. Både för en behaglig boendemiljö och vårt gemensamma klimat. Särskilt intresserade är vi av forskningen kring framtidens ”tvättstuga” och diskutrustning, säger Berth Olsson, vice vd på Bengt Dahlgren.