Proffsakademi sprids i Norden

Publicerad 1 jul 2016, 11:36

Utbildningscenter för proffsen har blivit en lyckad satsning. Det menar Panasonic Heating & Cooling som på ett år haft runt hundra besökare till sin akademi i Sverige. Ett liknande center finns i Danmark och nu planerar Panasonic att bygga upp ytterligare ett i Norge.

Det var för ett år sedan som Panasonic Heating & Cooling öppnade utbildningscentret Pro Academy i Hägersten, Stockholm. Det är Panasonics utbildningscenter för värme- och kyllösningar, som ska ge installatörer, återförsäljare, konsulter och arkitekter inblick i de senaste och viktigaste produkterna från företaget.

Men utbildningscentret är lika mycket ett träningscenter, där företagets partner ska kunna förfina sina kunskaper och utveckla sina expertroller, menar Panasonic.

– Intresset har varit över förväntan och akademin har redan besökts av ett hundratal personer. Det kommer hit kunder, distributörer och andra samarbetspartner som vill ha utbildning och få reda på detaljer och möjligheter med Panasonics produkter samt det allra senaste som vi kan erbjuda. Att designa projekt är en viktig del av min vardag. Vi finns tillgängliga för våra partner i arbetet att hitta den mest energieffektiva lösningen, säger Anders Ax, områdeschef Sverige inom värme-och kyllösningar, på Panasonic, i ett pressmeddelande.

Anders Lindh, är försäljnings-, marknads och utbildningsansvarig på Tesab som planerar att skicka mellan 15 till 20 personer till Pro Academy under hösten.

– Vi har Panasonic som en del av vår produktportfölj. Kompetensutbildning är mycket viktigt för oss och våra tekniker. Det här är därför en mycket viktig möjlighet för oss att lära oss mer och få den senaste kompetensen på området, säger Anders Lindh, enligt Panasonic.

De positiva erfarenheterna från centren i Sverige och Danmark gör att Panasonic redan i år ser över möjligheten att öppna ett utbildningscenter även i Norge.

– Jobbar man med våra produkter behöver man en kontinuerlig uppdatering om det senaste. I Stockholm får vi besök av våra partners och kunder varje vecka så nu ser vi fram emot att dra nytta av våra erfarenheter här lokalt och erbjuda kunder och partners även på våra andra nordiska marknader, säger Anders Ax.

Rekommenderade artiklar

”Självfallet vill vi få in så många kvinnor som möjligt”

Myndighet sågar kyl- och värmepumputbildning

Energismarta studenthus invigda

Nytänk belönades

Kompetensbrist tvingar kylbranschen hitta alternativ

NORDBYGG 2016. För varje år växer underskottet av kyl- och värmepumptekniker. Cirka 200 utbildas varje år, men behovet är 350, på sikt minst det dubbla. Det sa Marcus Andersson, rektor och vd för Installatörernas Utbildningscentrum (IUC) under ett seminarium på Nordbygg.

Konvertering från fjärrvärme till värmepump utreds

För något drygt år sedan konverterade Akademiska Hus värme- och kylförsörjningen till Kungliga tekniska högskolans campusområde från fjärrvärme/fjärrkyla till värmepump. Nu ska forskare vid KTH ta reda på konsekvenserna med bytet, såväl ekonomiskt som klimatmässigt, uppger forskningsprogrammet E2B2 i ett nyhetsbrev.

”Skolvalet – ett moment 22”

”Myter om ROT-avdrag”

ROT-avdraget har blivit för dyrt, menar regeringen. Därför ska ROT-avdraget sänkas från 50 till 30 procent. Allt enligt vice finansminister Per Bolund (MP) som i dag presenterade regeringens kommande skatteförslag tillsammans med finansminister Magdalena Andersson (S). Vissa av förslagen kommer redan nu i vårbudgeten.

Här är Sveriges bästa VVS-skola

Han får inte bli kyltekniker

Conny Jönsson, 40 år, från Svedala har arbetet som undersköterska i tio år, men vill studera till VVS-montör eller kyltekniker. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.