Logga in

Proffsakademi sprids i Norden

Publicerad
1 jul 2016, 11:36

Utbildningscenter för proffsen har blivit en lyckad satsning. Det menar Panasonic Heating & Cooling som på ett år haft runt hundra besökare till sin akademi i Sverige. Ett liknande center finns i Danmark och nu planerar Panasonic att bygga upp ytterligare ett i Norge.

Det var för ett år sedan som Panasonic Heating & Cooling öppnade utbildningscentret Pro Academy i Hägersten, Stockholm. Det är Panasonics utbildningscenter för värme- och kyllösningar, som ska ge installatörer, återförsäljare, konsulter och arkitekter inblick i de senaste och viktigaste produkterna från företaget.

Men utbildningscentret är lika mycket ett träningscenter, där företagets partner ska kunna förfina sina kunskaper och utveckla sina expertroller, menar Panasonic.

– Intresset har varit över förväntan och akademin har redan besökts av ett hundratal personer. Det kommer hit kunder, distributörer och andra samarbetspartner som vill ha utbildning och få reda på detaljer och möjligheter med Panasonics produkter samt det allra senaste som vi kan erbjuda. Att designa projekt är en viktig del av min vardag. Vi finns tillgängliga för våra partner i arbetet att hitta den mest energieffektiva lösningen, säger Anders Ax, områdeschef Sverige inom värme-och kyllösningar, på Panasonic, i ett pressmeddelande.

Anders Lindh, är försäljnings-, marknads och utbildningsansvarig på Tesab som planerar att skicka mellan 15 till 20 personer till Pro Academy under hösten.

– Vi har Panasonic som en del av vår produktportfölj. Kompetensutbildning är mycket viktigt för oss och våra tekniker. Det här är därför en mycket viktig möjlighet för oss att lära oss mer och få den senaste kompetensen på området, säger Anders Lindh, enligt Panasonic.

De positiva erfarenheterna från centren i Sverige och Danmark gör att Panasonic redan i år ser över möjligheten att öppna ett utbildningscenter även i Norge.

– Jobbar man med våra produkter behöver man en kontinuerlig uppdatering om det senaste. I Stockholm får vi besök av våra partners och kunder varje vecka så nu ser vi fram emot att dra nytta av våra erfarenheter här lokalt och erbjuda kunder och partners även på våra andra nordiska marknader, säger Anders Ax.