Logga in

Imtech expanderar i Finland

Publicerad
18 dec 2012, 10:37

Imtech Nordic AB förvärvar den finska koncernen EMC Talotekniikka Oy. Koncernen omsätter runt 100 miljoner euro och är ett av Finlands större installationsföretag med verksamhet i hela landet.

– Genom förvärvet av EMC Group visar Imtech en kraftfull satsning på att bredda sin verksamhet för att bli det ledande installationsföretaget i Norden. Tillsammans med Imtechs övriga verksamhet får vi en stor potential att vidareutveckla företagen i en allt snabbare takt, säger Juan Vallejo, CEO för Imtech Nordic.

EMC Group bildades 2007 genom en sammanslagning av fyra medelstora företag. Nu har koncernen runt 580 anställda och omsätter mer än 100 miljoner euro. Koncernen har fyra affärsområden – fastighetsinstallationer, renoveringar av rörsystem, teknisk service och konsultverksamhet, produkter och prefabrikat.

Koncernen har växt organiskt genom att ta hem stora installationsprojekt och genom förvärv. Sedan starten har tio företag köpts. Omsättningen är nu fyra gånger större än vid starten 2007.

– EMC Group är ett välmående och välorganiserat företag och ledningen som kommer att stanna kvar även efter förvärvet har en sund ambitionsnivå. Med Imtech som ägare kan vi tillsammans fortsätta utveckla vårt koncept med totalåtaganden och helhetskoncept över landet, säger Kimmo Liukkonen, vd för EMC Group.

Förvärvet ska godkännas av finska konkurrensverket innan affären är avslutad. Det förväntas vara klart i början av 2013.